L'Ultra Pirineu arriba a la desena edició

La novetat d'enguany és una mitja marató | Els carrers de Bagà s'ompliran de gom a gom aquest proper cap de setmana amb tot el que suposa acollir una cursa ben reconeguda internacionalment

Redacció
25 de setembre del 2018
Actualitzat a les 20:09h
Ultra Pirineu 2018.
Ultra Pirineu 2018. | Ultra Pirineu / Sergi Colomé
La Salomon Ultra Pirineu se celebrarà al Parc Natural Cadí Moixeró els propers 28, 29 i 30 de setembre commemorant els seus 10 anys de vida. Els carrers de la vila de Bagà s'ompliran de gom a gom per a l'ocasió amb tot el que suposa acollir una cursa que és ben reconeguda internacionalment. La prova consta de 110 quilòmetres i 6.800 metres de desnivell. 

Es tracta d'un esdeveniment ben consolidat dins del panorama internacional de curses de llarga distància i per a molts corredors de muntanya és una cita ineludible al calendari. A causa del seu èxit, el 2014 es van incorporar dues curses més, la Marató Pirineu i la Nit Pirineu. Enguany, també hi haurà la primera edició de la Mitja Pirineu de 20 quilòmetres i 630 metres de desnivell. 

Atletes d'elit com Cristofer Clemente, Dmitry Mitayev o la rusa Ekaterina Mityaeva han confirmat la seva assistència. L'octubre de 2009 Bagà va acollir per primera vegada la Salomon Ultra Pirineu, Jessed Hernández i Corinne Favre van ser els guanyadors d'aquella edició. En la primera edició hi van haver 273 corredors, malgrat que la prova ha anat creixent i actualment ronda els 1.000 participants. Des de 2009 han passat 10 anys i fins a 4.295 corredors han fet realitat el somni de travessar la línia de meta. 

Tots els detalls de la prova es poden consultar al web de l'organització.