Els Castellers de Berga seran els amfitrions del divuitè torneig de futbol de les colles

L'esdeveniment portarà a la capital berguedana més de 2.000 persones i se celebrarà el cap de setmana del 23 i 24 de febrer de 2019

24 de setembre del 2018
Actualitzat a les 21:26h

Jornada castellera a la plaça de Sant Pere de Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


La gran festa dels castells és, sens dubte, el Concurs de Tarragona. Però hi ha un esdeveniment anual sense torres humanes que porta gresca i xerinola a les colles i que serveix per estrènyer vincles entre uns i altres. És el torneig de futbol que es disputa cada any entre colles castelleres i que acostuma a aplegar prop de 2.000 persones entre jugadors i aficionats. La divuitena edició es farà a Berga el 23 i 24 de febrer. Els Castellers de Berga han començat a parlar amb entitats de la ciutat per poder-ho abastar i compten amb el suport de l'Ajuntament de Berga. Hi ha un web i aquest dilluns han posat en marxa també el compte de Twitter de l'esdeveniment. 
 
El president de la colla berguedana, Ignasi Ballús, ha explicat que "això és un bon terrabastall per a la comarca i la ciutat perquè estem parlant d'un torneig que se celebra durant tot un cap de setmana, on s'impliquen 48 colles i que suma entre 1.200 i 1.500 inscrits". "Tenim experiències recents de grans esdeveniments com seria Colònies Borredà o l'ANC, que han organitzat amb èxit, respectivament, la Festa de la Trobada de Monitors o l'Onze de Setembre que va acollir la ciutat", ha recordat Ballús. "Comencem a treballar-hi amb el benentès que tenim el suport de l'Ajuntament de Berga", ha dit Ignasi Ballús. 

El Torneig Casteller de Futbol és un esdeveniment anual, organitzat per una colla castellera cada any, amb l’objectiu d’estrènyer vincles entre totes les colles castelleres existents arreu. L’afició als castells no és incompatible amb d’altres aficions com són ara l’esport i, especialment, el futbol. Així que ja fa divuit anys que es fa aquest esdeveniment, que l'any passat va celebrar-se a Sabadell i que el 2016 va fer-se a Tarragona. 

La colla de Berga actualment està immersa en les setmanes prèvies a la participació al Concurs de Tarragona. A més, coincidint amb l'última jornada a casa, hi haurà activitats en col·laboració amb la col·laboració del bar El Kóm Intramuralla i Berga Scooter Club. 

Els Castellers de Berga van reclamar suport i un permís especial per fer activitats al seu local el passat mes de maig, però al respecte no hi ha novetats. "Estem amb unes converses i una negociació amb l'ajuntament però la situació no ha canviat", han comentat.