Cercs estrenarà diumenge el carrer del Primer d'Octubre

El carrer de Joan Carles I del nucli de Sant Jordi deixarà d'existir i en el seu lloc ja hi ha nova nomenclatura

24 de setembre del 2018
Actualitzat a les 21:17h

Carrer Joan Carles I de Sant Jordi de Cercs. Foto: Google maps


Cercs ho té tot a punt per ser el primer municipi de la comarca del Berguedà que estreni un carrer dedicat al Primer d'Octubre. El carrer de Joan Carles I del nucli de Sant Jordi deixarà d'existir i en el seu lloc ja hi ha nova nomenclatura: el carrer Primer d'Octubre, tal com va aprovar-se a través d'una moció presentada al ple al juliol i després d'haver superat el termini d'al·legacions. El canvi real es troba ara mateix pendent de resoldre els últims serrells i s'ha treballat ja també en la comunicació a empreses de serveis i institucions, segons fonts properes consultades.

La inauguració serà el pròxim diumenge 30 de setembre en un acte que servirà també per commemorar el primer aniversari del referèndum de l'1 d'octubre. La descoberta simbòlica d'una placa amb el nou nom del vial serà a la 1 del migdia de diumenge i anirà acompanyada d'un parlament de l'alcalde Jesús Calderer.

Seguidament, hi haurà un dinar popular a la plaça Primer Comte de Fígols de Sant Jordi amb l'assistència de Roger Español, el jove català que va perdre un ull en la jornada de l'1-O de l'any passat, i de Jordi Pesarrodona, regidor de Cultura de Sant Joan de Vilatorrada que també és pallasso de professió i que va ser imputat per posar-se el nas de pallasso i col·locar-se al costat d'un guàrdia civil, durant els escorcolls a la seu de Governació de la Generalitat, causa que posteriorment va ser arxivada. La jornada finalitzarà a la tarda amb un ball popular a càrrec de David Casals. 

Tres intents abans d'acomiadar Joan Carles I del nomenclàtor

La moció que va ser aprovada el passat juliol va tirar endavant amb l'impuls de l'equip de Govern de CiU i el CLAM-AM (ERC), a l'oposició. Els partits van fer aquest pas després que els veïns que hi viuen reunissin firmes reclamant aquesta modificació del nomenclàtor. L'any 2010 el consistori ja va aprovar canviar el nom d'aquest carrer. No obstant això, el canvi no va fer-se perquè llavors no existia una petició dels mateixos veïns del carrer ni tampoc una proposta en ferm de com s'havia de rebatejar. El 2014 van recollir-se 200 signatures pel canvi de nomenclatura, però en aquesta ocasió la proposta tampoc venia directament dels veïns que resideixen al vial i es va acabar aparcant.

La presentació de la moció al plenari de juliol va comptar amb l'aval d'un informe de la historiadora Rosa Serra. S'hi va donar llum verda amb els 7 vots favorables de CiU i CLAM-AM i l'abstenció del PIBER.