ERC de Berga s'asseurà a parlar dels pressupostos malgrat el «no» inicial a la proposta de la CUP

La regidora Ermínia Altarriba diu que "sempre hem estat oberts a parlar" però manté que "ara com ara estem lluny d'aprovar pressupostos"

24 de setembre del 2018
Actualitzat a la 13:36h
Ermínia Altarriba i Dolors Tous, regidores d'ERC de Berga en l'últim ple.
Ermínia Altarriba i Dolors Tous, regidores d'ERC de Berga en l'últim ple. | Pilar Màrquez Ambròs
ERC de Berga s'asseurà a parlar dels pressupostos amb la CUP, malgrat que va anunciar que votaria que "no" als comptes "pel retard" i la "poca cultura del pacte". Berga va suspendre a principi de mes el plenari on s'havien de votar els pressupostos per permetre l'entrada d'esmenes dels grups de l'oposició, després d'un defecte de forma en la proposta als comptes que feia el PDECat. Aleshores el PDECat va emplaçar a la CUP a negociar les seves esmenes i a hores d'ara encara no s'ha anunciat una nova data pel plenari que ha de resoldre públicament si els comptes tenen o no el suport de l'oposició i si incorporen canvis. L'equip de govern de la CUP, en minoria, té sis regidors del total de 17 del plenari, els mateixos que el PDECat. Això vol dir que l'executiu local necessita suports per aprovar els comptes municipals; per això, també s'asseurà a parlar amb ERC, que té tres regidors i que havia anunciat abans del ple de 6 de setembre que votaria que no als pressupostos.

La regidora d'ERC, Ermínia Altarriba, ha explicat a NacióBerguedà que "en principi no ha canviat res i crec que no canviarà" i ha afirmat que "ara com ara estem lluny d'aprovar pressupostos". No obstant això, ha detallat que ERC participarà en les converses pels pressupostos "perquè des del primer dia que hi hem estat oberts". Altarriba ha recordat que "nosaltres vam fer una proposta, no se'ns va atendre" i que "va ser per això que vam dir que no en aquestes condicions".

Segons Altarriba, "[des de la CUP] no ens van dir res fins que quedava una setmana pel ple d'aprovació dels pressupostos". "Quan van convocar la reunió nosaltres ja havíem dit que votaríem que no, perquè nosaltres fem reunions, ho hem de consensuar, no ho decideix un regidor sol", ha apuntat Ermínia Altarriba. Malgrat tot, després de la suspensió del ple, sí que s'han plantejat converses. "A partir de com va anar aquell ple, amb tot aquell embolic que va generar-se per anar a última hora i no tenir res lligat, de seguida ens van demanar per tornar-nos a trobar", ha apuntat Ermínia Altarriba.

A final de la setmana passada, encara no s'havia fet cap trobada. "N'estem pendents", ha dit Altarriba. 

Ermínia Altarriba ha comentat que, en un principi, ERC no va entrar esmenes al plenari de pressupostos "perquè ens van dir que no ens les acceptàvem". Ermínia Altarriba ha indicat que en funció de com vagin les trobades, veuran si aquest cop presenten les seves esmenes perquè puguin ser votades al ple. "En principi les entrarem, però a hores d'ara el que diem és que o bé s'accepten totes o no aprovarem els comptes", ha afegit. Ermínia Altarriba ha clarificat que "si s'accepten totes o hi ha molts pocs canvis" es pot arribar a un acord. "Entenem que hi ha alguna cosa que no pot fer-se, per exemple, entenem que és tocar morts tornar a sortir amb Ràdio Berga, però la resta s'ha de poder acceptar", ha indicat la republicana. 

Manca de diàleg

Altarriba manté la crítica al retard pels pressupostos i a la manca de diàleg. "Si esperes a última hora i no tens majoria, és un problema", ha dit. La regidora d'ERC ha subratllat que "si el problema per fer els comptes era que calia tenir aprovats els de l'hospital, justament ara l'urgència és tenir els comptes perquè sinó el centre hospitalari no pot treure els concursos, etcètera". "Una minoria ha de tenir molta més habilitat i flexibilitat alhora d'aprovar coses, encara que no s'haguessin aprovat els comptes fins ara, des de principi d'any sí que s'haurien d'haver pogut pactar projectes", ha afirmat Ermínia Altarriba.

"Si alguns d'aquests projectes haguessin estat els nostres, potser ara sí que seria l'hora de votar-los-hi els comptes a favor, però durant l'any no hi ha hagut cap senyal d'acostament", ha conclòs la regidora d'Esquerra.
Arxivat a