Vilada inaugurarà una placa commemorativa del referèndum del primer d'octubre

L'acte que organitzen l'Ateneu Nacionalista de Vilada (ANV) i l'ANC es farà diumenge 30 de setembre a les 12 del migdia

Redacció
24 de setembre del 2018
Actualitzat a les 11:52h

Casal Pirinenc de Vilada. Foto: Ajuntament de Vilada


Vilada inaugurarà una placa commemorativa del referèndum del primer d'octubre. El proper diumenge 30 de setembre, a les 12 del migdia, es col·locarà a la façana del Casal Pirinenc de Vilada, a la plaça de la Vila, una placa que recordarà l'1-O. L'acte, que compta amb el suport de l'Ajuntament de Vilada, està organitzat per l'Ateneu Nacionalista de Vilada (ANV) i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Així ho ha informat l'ANV aquest dilluns en una nota enviada als mitjans.

El Casal Pirinenc és el local on es va realitzar la votació del referèndum d'autodeterminació de l'any passat, una ubicació que s'ha escollit "en homenatge a tots aquells que hi van ser, pels veïns de Vilada i per tots els que van resistir, pels que vindran, perquè sempre quedi en la memòria del nostre poble i del nostre país", expliquen fonts de l'ANV. 

Durant la jornada de l'1 d'octubre de 2017 el Berguedà va mostrar-se clarament a favor de la independència de Catalunya. Van votar un total de 22.750 persones han votat i d'aquestes, 21.511 (un 94%), ho van fer pel "sí". A Vilada de 364 vots, fins a 326 van ser favorables.