Els Castellers de Berga preparen el Concurs de Tarragona fent festa grossa als assajos

En l'àmbit més tècnic, Xisco Bonet ha explicat que "s'està treballant el 4 de 8" i ha admès que "està molt a prop"

21 de setembre del 2018
Actualitzat a les 21:45h
Roda de premsa dels Castellers de Berga aquest divendres davant del local dels de la camisa blava.
Roda de premsa dels Castellers de Berga aquest divendres davant del local dels de la camisa blava. | Pilar Màrquez Ambròs
Els Castellers de Berga estan de festa major. El proper 6 d'octubre s'obre una de les cites marcades dins el calendari casteller: el Concurs de Castells de Tarragona i els de la camisa blava hi prendran part havent-se preparat abans el millor possible. La colla ha organitzat una Festa Major amb activitats que busquen "fer pinya" i ambientar els assajos. A més, el cap de colla, Xisco Bonet, i el president dels castellers, Ignasi Ballús, han fet una crida aquest divendres en roda de premsa per aconseguir un gran desplegament de berguedans a Tarragona, tal com va passar el 2016 en què la colla va baixar a la Tarraco Arena Plaça amb 250 persones. "Farem imatge de comarca, i animem a tothom a acompanyar-nos-hi", han explicat. 

Per aconseguir la fita de tenir tot el suport possible en un concurs que reunirà 98 colles de tot Catalunya, i en el qual els berguedans han entrat en 29a posició, Ballús ha destacat que posaran autobusos gratuïts i faran samarretes commemoratives que distingeixi els que s'hi apuntin. Per apuntar-s'hi, les inscripcions es faran als assajos de la colla, els dimarts i divendres, de 8 a 10 del vespre, al Cine Catalunya.

En l'àmbit més tècnic, Xisco Bonet ha explicat que "s'està treballant el 4 de 8" i ha admès que "està molt a prop". Això podria fer que aquesta fos una de les apostes per lluir al concurs, ja que s'hi vol arribar amb prou múscul per fer "grans construccions". Bonet ha subratllat que els de Berga seran la colla més novella de totes les que actuaran a la Tarraco Arena Plaça. 
 

Assaig dels infants dels Castellers de Berga aquesta tarda. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Per preparar-ho i per aconseguir ser prou gent en la gran cita castellera, els de Berga han volgut organitzar "la festa major que Berga no ha tingut mai", ha bromejat Ignasi Ballús. El programa presenta concerts, jocs, concurs de pintura, cercaviles, correfocs i sopars, en dies d'assaig. Les activitats han començat aquest divendres al vespre amb un pregó, el xupinasso i un concert dels Rupits de Gironella i acabaran el 6 d'octubre a Tarragona. "Tenim preparada una petita sorpresa per aquell cap de setmana de concurs", ha advertit Ballús. 

Després del Concurs de Tarragona, la temporada castellera no s'atura. Hi ha programades actuacions a Sabadell i Mallorca. Però una de les cites que han destacat els de la camisa blava tindrà lloc en l'última jornada castellera de l'any que es visqui a casa amb els Tirallongues de Manresa i Castellers d'Esparreguera. Amb la col·laboració del bar El Kóm Intramuralla i Berga Scooter Club, s'ha sumat la diada castellera a una jornada que també està protagonitzada per una sortida d'scooters, tallers de jocs infantils i música, amb Skàndol Públic i Doctor Calipso. 

Torneig de futbol amb 1.400 inscrits

Una altra de les propostes que han anunciat aquest divendres els Castellers de Berga és que seran amfitrions del torneig de futbol que celebren les colles castelleres al febrer. Serà el 23 i 24 d'aquell mes i s'aplegaran a la ciutat més de 1.400 inscrits, i un total de 2.000 persones de públic. "Hem començat a parlar amb diverses entitats de Berga per poder-ho abastar, com hem fet altres vegades amb ANC o Colònies Borredà", ha dit Ballús. Ignasi Ballús també ha comentat que per fer possible la jornada es tindrà el suport de l'Ajuntament de Berga. La web de l'activitat es pot consultar aquí.
 

El Penina de la Bauma dels Encantats amb la camisa blava. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a