Demanen reconèixer Venturós com a alcaldessa de Berga tot i la inhabilitació

La plataforma de suport a Montse Venturós proposa promoure una resposta popular visible i sostinguda en el temps amb l'organització d'activitats al llarg de les pròximes setmanes i mesos

21 de setembre del 2018
Actualitzat a les 15:46h
Montse Venturós, en la concentració de suport.
Montse Venturós, en la concentració de suport. | Pilar Màrquez Ambròs
La Plataforma pels Drets Democràtics i Polítics de Berga, que agrupa desenes d'entitats del Berguedà i d'altres punts de Catalunya per exigir l'absolució de l'alcaldessa Montse Venturós i el respecte pel vot dels berguedans, planteja una resposta col·lectiva que acompanyi i complementi la decisió de l'alcaldessa i de la resta del consistori "de no acatar la sentència", que encara no es coneix com es traduirà a nivell efectiu. 

Segons una carta que s'ha enviat a les entitats, relativa a la reunió prevista aquest divendres a la Sala Casino, es demana a les associacions de la ciutat que es comprometin a tres eixos: "seguir tractant a Montse Venturós com a alcaldessa de la ciutat, reunint-se amb ella quan sigui necessari, com fins ara"; "promoure una resposta popular visible i sostinguda en el temps amb l'organització d'activitats al llarg de les pròximes setmanes i mesos"; i "intentar obtenir diners per la caixa de solidaritat que idealment hauria de servir per cobrir les despeses derivades del judici: la multa, les costes judicials i despeses vàries derivades d'aquesta situació anòmala".

La plataforma ha demanat a les entitats que els facin arribar "com més aviat millor" propostes d'activitats "de manera que es pugui anar confeccionant un calendari que abasti almenys sis mesos a partir de finals de setembre". 

Es planteja que es puguin fer xerrades, actuacions, àpats, debats, berenars, concerts, activitats esportives, educatives, lúdiques, culturals, infantils, i per la gent gran. "Que cada entitat proposi i lideri les que cregui convenients i pugui assumir, com més millor", demanen des de la plataforma de suport. "Com a plataforma ens cuidarem de coordinar-les, fer que tinguin coherència i donar el suport que sigui possible en cada moment", afegeixen. S'intentarà, per exemple, que totes les activitats possibles puguin fer-se en un lloc comú: l'emblemàtica plaça de Sant Pere de Berga, on se situa l'edifici consistorial.

Una xerrada amb Raul Zelik i David Fernàndez, el primer acte programat

El primer acte programat és una xerrada amb l’escriptor i politòleg alemany Raul Zelik i el periodista David Fernàndez, a proposta de Procés Constituent, que en principi es farà el divendres 28 de setembre al vespre a la plaça de Sant Pere.

Sota el lema "Democràcia vs Tribunals", la Plataforma pels Drets Democràtics i Polítics de Berga va néixer el maig i en total aplega mig centenar d'entitats i associacions de la ciutat de Berga i d'altres punts de Catalunya. La plataforma ha mantingut diverses reunions amb les entitats i veïns d'ençà que va conèixer-se la sentència, que ara mateix l'alcaldessa té recorreguda. El judici contra l'alcaldessa de Berga per haver-se negat a retirar l'estelada de la façana de l'Ajuntament durant dues convocatòries electorals el 2015, va celebrar-se el passat 21 de maig. Montse Venturós va ser condemnada pel jutjat de Manresa a sis mesos d'inhabilitació i tres més de multa amb una quota diària de sis euros.