El Berguedà recull en un tríptic les ofertes de lleure per a persones amb diversitat funcional

Amb l’inici del nou curs s’han recollit fins a cinc activitats diferents, entre les quals el bàsquet inclusiu, psicomotricitat vivenciada i hipoteràpia

Redacció
21 de setembre del 2018
Actualitzat a la 13:26h
Al Centre Hípic de Vilaformiu, tots els dimarts a la tarda de primavera i tardor, s’hi practica la hipoteràpia.
Al Centre Hípic de Vilaformiu, tots els dimarts a la tarda de primavera i tardor, s’hi practica la hipoteràpia. | Arxiu
El Consell Comarcal del Berguedà presenta el recull de l’oferta de lleure per a persones amb diversitat funcional en un tríptic. Amb l’inici del nou curs, s’han recollit fins a cinc activitats diferents en aquest full de mà. 
 
La temporada de bàsquet inclusiu ja ha començat la seva tercera temporada. Equip de bàsquet no competitiu per a persones amb diversitat funcional dins el Bàsquet Berga. L’objectiu és aprendre i practicar esport de forma divertida i accessible a tots els nivells. També es pot practicar la boccia cada dimarts i dijous a la tarda. És un esport similar a la petanca. És un joc de precisió i d’estratègia, en el qual només participen persones en cadira de rodes.
 
A l'Escola Sant Joan, a Berga, i ben aviat a altres municipis, es pot practicar la psicomotricitat vivenciada. La psicomotricitat ajuda a créixer l’infant de manera equilibrada en totes les àrees aquestes àrees s’interrelacionen i s’influeixen les unes amb les altres. 

D'octubre a juny, es poden fer activitats de piscina adaptada, al Centre Esportiu el Tossalet. L'activitat de piscina ofereix familiaritzar-se i adaptar-se al medi aquàtic per tal de garantir una seguretat física i afectiva per aconseguir els diferents nivells aquàtics: flotació, immersió, i desplaçaments dins de l’aigua. Al Centre Hípic de Vilaformiu, tots els dimarts a la tarda de primavera i tardor, s’hi practica la hipoteràpia. Aquesta tècnica utilitza el moviment del cavall com a mitjà terapèutic. 
 
Aquestes tres últimes activitats es fan amb l'Associació Pro Disminuits Psíquics, en concret amb l'espai viu que és una espai d'inclusió per les persones amb diversitat funcional física que vulguin practicar esport i gaudir dels beneficis de la pràctica esportiva.
 
Les activitats que es proposen estan destinades sobretot a infants i joves que estan escolaritzats a l’ordinària que requereixen d'aquest suport específic d'una professional per poder gaudir d’una activitat de lleure de la comarca. 

Tríptic espai viu i inclusiu 2018-2019.