El PSC critica la resposta «imprecisa» de Calvet a una pregunta parlamentària sobre Rocarodona

Segons el conseller de Territori, el Consorci Urbanístic del polígon està avançant en "les fórmules de caràcter econòmic i tècnic" que permetran executar una primera fase de les obres

Redacció
20 de setembre del 2018
Actualitzat a les 15:04h

Panell desgastat del projectat industrial de Rocarodona. Foto: Delegació Territorial del Govern a la Catalunya Central


L'executiva del PSC del Berguedà ha criticat la resposta del Govern català a una pregunta parlamentària dels socialistes sobre el futur del polígon d'Olvan. Segons ha explicat el primer secretari de l'executiva socialista, Joan Torra, en una nota de premsa: "la primera pregunta al Parlament, dirigida al consell executiu, a instàncies de l'Agrupació Socialista del Berguedà i per part de la diputada Marta Moreta, ha estat la de conèixer la situació real i actual del polígon". La resposta del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, la troben "molt poc informativa, massa curta, massa imprecisa i molt poc executiva; en el sentit que no s'ofereixen dates, de com i quan es reprendran els treballs per acabar la primera fase". 

En la resposta, per escrit i amb data de 27 d'agost, Calvet afirmava que "gràcies a la recuperació del mercat i a les negociacions avançades amb la companyia de subministrament d'energia elèctrica, actualment el Consorci Urbanístic, format per l'Institut Català del Sòl i l'Ajuntament d'Olvan, està avançant les fórmules de caràcter econòmic i tècnic, que permetran executar una primera fase de les obres, amb l'objecte de facilitar i impulsar la implantació d'aquelles empreses que hi puguin estar interessades". Els socialistes no estan satisfets de la resposta, que trobem poc congruent, de manera que han assegurat que tornaran a portar al Parlament de Catalunya una nova petició d'informació. Aquesta vegada, "amb exigència de saber terminis, costos i compromisos per posar en marxa la primera fase d'obres". 

El PSC considera que "la comarca no pot continuar esperant una infraestructura com aquesta, que se suma a un altre incompliment reiterat com el del desdoblament Berga - Bagà de la C-16. "Portem prop de sis anys amb el projecte de Rocarodona  paralitzat, malgrat promeses reiteradament incomplertes per part dels nous governs de la Generalitat", ha reiterat Joan Torra en la nota. "El PSC va aconseguir, en temps del tripartit, la implicació de l'Incasòl, en la promoció d'un gran polígon industrial al peu de la C-16, amb una previsió d'una subestació elèctrica i noves tecnologies, un polígon de 100 hectàrees a desenvolupar en dues fases", destaca en nom de l'executiva socialista. 

L'alcalde d'Olvan, Martí Orriols (CiU - PDECat) va indicar, a l'agost, que el territori restava pendent de reunir-se amb l'Institut Català del Sòl (Incasòl) per "intentar" la represa dels treballs d'urbanització que van quedar aturats el 2011.