El PSC afirma que el canvi de president no afectarà el pacte de govern al Consell

El vicepresident Abel García ha volgut destacar molt especialment la tasca duta a terme per David Font al capdavant de l'ens

20 de setembre del 2018
Actualitzat el 27 de setembre a les 19:31h

Abel García (PSC). Foto: Pilar Màrquez Ambròs


El canvi de nom a la presidència no condicionarà el pacte de govern entre el PDECat i el PSC al Consell Comarcal del Berguedà. El portaveu socialista i vicepresident segon de l'ens, Abel García, ha assenyalat a NacióBerguedà que "els projectes, les institucions i la comarca han d'estar per sobre dels noms". Així, el vicepresident del consell ha afirmat que "al PSC no es veurà condicionat per qui sigui el president, perquè som ferms defensors dels projectes, del futur i de la feina ben feta; i som conscients que hi hagi qui hi hagi, la feina estarà ben feta". L'executiu comarcal governa amb una coalició integrada per 7 consellers del PDECat, 2 de Demòcrates i 2 del PSC. 

García ha volgut destacar molt especialment la tasca duta a terme per David Font al capdavant de l'ens. "Em sap molt greu no poder tenir al costat el David, perquè és una persona que sempre m'agradaria tenir al meu equip: és una persona vàlida, responsable, de consens i eficient", ha subratllat Abel García. "Tal com està la política, cal fer els reconeixements oportuns, quan estàs en un lloc que no és fàcil com el consell, tenir gent com el David és important", ha afegit. 

Abel García ha afirmat que el pacte actual funciona. "Som un equip de govern cohesionat, som tres partits polítics, però quan entrem a dins de l'ens tots som un: tots som Consell Comarcal del Berguedà i equip de govern", ha asseverat el socialista. "Això ha de seguir sent així, i per nosaltres qualsevol cosa que pogués distorsionar aquesta bona entesa i aquestes ganes que té tothom de treballar, seria un inconvenient. Ara mateix, no volem posar pals a les rodes", ha valorat. 

García s'ha referit a "les pressions" que s'han rebut fins ara quant a la continuïtat del pacte de govern. "No ha estat fàcil, i això també és una cosa que hem d'agrair a David Font: Ha posat sempre per sobre el pacte de govern i la bona entesa", ha apuntat Abel García. "Hi ha hagut pressions per trencar el pacte, sobretot per temes que no afecten la comarca, de país; però al final s'ha demostrat que hem estat capaços de tirar grans projectes endavant", ha valorat García, que ha posat d'exemple el porta a porta. "El model de recollida de residus és una de les decisions més grans que hem pres a nivell de comarca", ha afegit. "Tot això no és fàcil, però creiem que tot això ha d'estar per sobre dels noms de les persones que puguin optar a la presidència", ha incidit. 

Una decisió que ha de ser ràpida

García ha admès que té opinió personal quant a noms per a la presidència. Ara bé, "això depèn del PDECat i ho respecto", ha posat en relleu. Abel García ha demanat, això sí, que "la decisió sigui ràpida" perquè "la comarca tira i hem de seguir vetllant perquè la comarca segueixi tirant".