Josep Lara és el candidat més ben posicionat per presidir el consell comarcal

Josep Lara, Francesc Xavier Francàs i Anna Maria Serra són les tres persones que s'han tingut en compte a l'hora de fer l'elecció, que el PDECat encara no ha fet pública

20 de setembre del 2018
Actualitzat a les 12:34h
El conseller d'Atenció a les Persones, Josep Lara.
El conseller d'Atenció a les Persones, Josep Lara. | Aida Morales
L'alcalde de Guardiola de Berguedà, Josep Lara, seria la persona més ben posicionada per acabar presidint el Consell Comarcal del Berguedà. En aquest sentit, Josep Lara, Francesc Xavier Francàs - els dos noms que més han sonat - i Anna Maria Serra són les tres persones que s'han tingut en compte a l'hora d'escollir substitut pel lloc que deixa David Font. Font és el nou director de l'Agència Catalana de Turisme. 

El president del PDECat al Berguedà, Jordi Selga, no ha volgut avançar el nom de la persona escollida. Però ha explicat que "quan en David Font ens va explicar que agafaria un càrrec del Govern i que això implicaria deixar la presidència del consell comarcal, vam parlar amb consellers del PDECat per saber qui estaria disposat a tirar endavant com a president o presidenta". S'hi van oferir Josep Lara, Francesc Xavier Francàs i Anna Maria Serra, tot i que "alguns amb més ganes que altres". 

El PDECat va reunir-se el 8 de setembre i per unanimitat dels membres de l'executiva comarcal es va determinar el candidat adient, d'entre els tres, a la presidència. "No farem el nom públic perquè entenem que els que han de votar aquesta persona són els consellers comarcals, no la direcció del partit al Berguedà", ha valorat Selga. "Tampoc entendríem que es fes cas omís a la valoració que ha fet l'executiva", ha comentat Selga.

Com que David Font tampoc continuarà com a conseller comarcal, Selga ha confirmat que serà ell qui ocupi com a tal la cadira vacant al govern.  

Una persona de consens per presidir el consell

Josep Lara seria un candidat de consens per a la presidència, segons ha avançat Regió7 i ha pogut confirmar aquest matí NacióBerguedà. No obstant això, les fonts oficials del partit encara no ho fan públic. Jordi Selga no ha volgut avançar cap nom al respecte. Ha explicat que s'ha tingut en compte que la persona que presideixi el consell ha de ser "una persona de consens, que creï consens entre els consellers comarcals i l'executiva, que conegui la institució i que sigui una persona afable".