David Font s'acomiada formalment del càrrec de president comarcal

Properament se'n coneixerà el substitut, que sortirà d'entre els actuals consellers del PDECat | Lara i Francàs, entre els noms que més sonen per ocupar la presidència

20 de setembre del 2018
Actualitzat a les 12:07h
David Font (a l'esquerra) en un ple del Consell Comarcal del Berguedà.
David Font (a l'esquerra) en un ple del Consell Comarcal del Berguedà. | Pilar Màrquez Ambròs
El fins ara president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, s'ha acomiadat formalment del càrrec de president comarcal aquest dimecres. Ho va anunciar anit en un missatge al seu bloc, tot donant públicament les gràcies per la feina feta "als companys de govern, de tot el Consell Comarcal i de les alcaldies". L'adeu de Font marca l'inici del compte enrere cap al nomenament del seu substitut, que serà un dels actuals consellers del seu govern.

Segons fonts consultades, la decisió ha de passar pel comitè comarcal del PDECat i pel propi grup. Josep Lara i Francesc Xavier Francàs, són dels noms que més sonen pel que fa a candidats per presidir el consell. Lara és conseller d'Atenció a les Persones i alcalde de Guardiola i Francàs porta la cartera comarcal de Medi Ambient, que tirarà endavant el porta a porta aquest octubre.

David Font aparca ara la responsabilitat comarcal perquè va ser nomenat director de l'Agència Catalana de Turisme a principi de mes, però es manté com a alcalde de Gironella. 

En l'escrit de comiat de l'ens intermunicipal, David Font ha expressat que marxa "mitjanament satisfet" perquè "hem modernitzat estructures i llocs de treball, hem resolt alguns projectes necessaris per a la comarca, hem posat fil a l'agulla en altres que encara estan per resoldre i sobretot hem fet un salt per ser encara més útils a la comarca". Font ha destacat el capital humà del Consell Comarcal del Berguedà i de l'Agència de Desenvolupament. "Qui havia de dir fa 3 anys i 2 mesos que hauríem estat capaços de fer alguns dels canvis que hem aconseguit? Segurament no els hem aconseguit tots, d'això no en dubto ni me n’amago pas. Però també és bo posar de relleu allò positiu de les administracions comarcals", ha expressat. Assegurant que ambdues són administracions que "treballen per a la comarca i s'adapten constantment als canvis que es van produint". 

De l'entesa amb companys de partit, alcaldes de la comarca i amb la resta de grups de l'oposició al consell, Font ha dit que han "treballat plegats i, malgrat no sempre amb la visió exacta de les coses, hem deixat les diferències de banda per seguir avançant". Segons Font, ara tocarà fer el mateix: seguir la línia de treball amb la nova presidència del Consell, a qui desitjo els millors encerts del món per seguir aquesta tasca. Jo seguiré, des de Gironella i des d'on calgui, aportant opinió, suport i feina per projectar el Berguedà tal i com es mereix", ha conclòs. David Font no continuarà al Consell Comarcal, tampoc com a conseller, de manera que el PDECat hi haurà de fer entrar una nova persona.