Els 18 cims per la llibertat ja sumen més de 6.800 inscrits en suport a presos polítics i exiliats

El projecte va néixer a través de la iniciativa de nou amics de Gironella i Prats de Lluçanès

17 de setembre del 2018
Actualitzat a les 20:29h
Trobada dels Cims per la Llibertat a Gironella, dissabte.
Trobada dels Cims per la Llibertat a Gironella, dissabte. | Flama del Canigó IGD
La iniciativa "Cims per la Llibertat" realitzarà una ascensió simultània a 18 cims del país el dissabte 13 d'octubre per reclamar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats i, segons han explicat els membres de l'organització, a hores d'ara compta amb 6.850 inscrits. La Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) va reunir aquest cap de setmana a Gironella una quarantena d'entitats excursionistes que col·laboren en la proposta per preparar-ne la logística.  

El projecte de "Cims per la Llibertat" va néixer a través de la iniciativa de nou amics de Gironella i de Prats de Lluçanès, segons ha explicat Josep Roca, un dels membres de l'organització. "Ha estat per la passió que tenim per l'esport", ha indicat també Gabriel Tomàs, que n'és un dels impulsors. Pretén ser una acció esportiva, solidària i reivindicativa per reclamar la llibertat dels presos polítics, exiliats i represaliats "amb l'objectiu de conscienciar de la injustícia que representa la situació dels nostres presos, exiliats i represaliats polítics, així com transmetre el nostre suport incondicional tant a ells com a les seves famílies", han assegurat.

Els organitzadors de Gironella i del Lluçanès van decidir demanar ajuda a la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) quan van adonar-se del ressò que havia agafat la proposta, però són ells els qui han continuat treballant en el gruix de la iniciativa. "En el que ens ajuda la FEEC és a fer-ho extensiu a tots els centres excursionistes del territori que hi apadrinen un cim", ha expressat Josep Roca. La trobada a Gironella va fer-se amb l'objectiu de quedar entesos en les principals línies de treball i preparar la recta final de la pujada als cims, una activitat en la qual col·laboraran centenars de persones de les entitats de muntanyisme del país. 

18 cims per la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats
 
Fa setmanes que tant els presos com els exiliats els han comunicat ja quina és la seva muntanya preferida i n'hi ha tres del Berguedà. Es tracta de la comarca que té més cims assignats a la iniciativa, per bé que aquesta ha estat totalment una tria dels polítics i no de l'organització.

L'exdiputada de la CUP, Anna Gabriel, ha escollit la Gallina Pelada (2.322 metres), una pujada que apadrina el FAES de Sallent, mentre que l'elecció de la consellera Meritxell Borràs ha estat el Pedraforca (2.503 metres), que compta amb el suport del Centre Esquí Berguedà (CEB). A més, s'hi ha inclòs  el Comabona (2.548 metres), que ha estat la tria de Jordi Turull i que es troba a cavall del Berguedà i la Cerdanya. En aquest darrer cas amb empremta berguedana, la muntanya ha estat apadrinada pel Centre Alpí de Gironella i la UE de Prats de Lluçanès. 

La resta de cims són el Tossal del Rei de Lluís Puig (1.351 metres); la Mola de Josep Rull (1.103 metres), el Montgrí de Dolors Bassa (303 metres), El Tossal de les Torretes de Meritxell Serret (1.676 metres), la Pica d'Estats de Toni Comín (3.143 metres), el Canigó de Jordi Cuixart (2.785 metres), les Agudes de Joaquim Forn (1.705 metres), Sant Jeroni d'Oriol Junqueras (1.236 metres), Montsent de Pallars de Clara Ponsatí (2.883 metres), Puigsacalm de Carles Puigdemont (1.515 metres), Roca Corbatera de Raül Romeva (1.163 metres), Matagalls de Marta Rovira (1.698 metres), el Carlit de Jordi Sànchez (2.921 metres), el Puigmal de Carles Mundó (2.913 metres) i el Montcaro de Carme Forcadell (1.441 metres).

El cost de la inscripció és de 10 euros per persona, i inclou una samarreta amb un dorsal i una assegurança. Per aquells que prefereixin no caminar, l'organització ofereix també el cim 0, que permet rebre la samarreta de l'organització a casa i col·laborar igualment econòmicament amb presos polítics i exiliats.
Arxivat a