S'obre la nova convocatòria d'ajuts Leader 2018

Cadascuna de les convocatòries dels Leader del període 2014 - 2020 té un pressupost assignat de 675.275,11 euros a la Catalunya Central

per Redacció , Berga, 17 de setembre de 2018 a les 16:29 |
Com en les últimes tres convocatòries, la tramesa de la documentació aportada amb la sol·licitud es farà a través del web de l'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central. | Arxiu
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La resolució ARP/2085/2018 per la qual es convoquen els ajuts Leader corresponents a l'any 2018 s'ha publicat aquest dilluns al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Aquests diners estan cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i el Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca, i Alimentació (DARP).

Des d'aquest mateix dimarts, es podran presentar les sol·licituds d'ajuts Leader a través de la seu electrònica de la Generalitat de Catalunya. Durant el període actual dels Leader (2014-2020), la dotació pressupostària de l'Associació pel Desenvolupament rural de la Catalunya Central és de 4.051.650,66 euros, i cadascuna de les convocatòries té un pressupost assignat de 675.275,11 euros. 


Els ajuts van destinats a beneficiaris de naturalesa privada que poden ser persones físiques i jurídiques (microempreses, pimes, cooperatives, associacions o fundacions) que realitzin inversions en empreses que transformin o comercialitzin productes tant agroalimentaris com no. Però també a beneficiaris de naturalesa pública: ajuntaments, consells comarcals, entitats municipals descentralitzades, consorcis, associacions i fundacions.

Les línies d'ajut de les inversions es basen en la creació, ampliació o millora de les empreses en el cas dels privats, i en la recuperació del patrimoni cultural i natural, infraestructures públiques per a la mitigació del canvi climàtic i infraestructures que generin activitat econòmica i ocupació en el cas dels públics.


La intensitat de l'ajut varia d’un 22,5% a un 40% de la inversió subvencionable pel que fa els privats, i d'un 60% a un 80% per a la línia dirigida als públics. 
 
Com en les últimes tres convocatòries, la tramesa de la documentació aportada amb la sol·licitud es farà a través del web www.catcentral.cat clicant a l'apartat "accés usuaris".

La plataforma està pensada perquè el beneficiari, amb el suport de l'equip tècnic de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, pugui tenir accés des de qualsevol lloc i en tot moment, a la documentació presentada i a l'estat d'evolució dels tràmits del seu projecte, sense haver de desplaçar-se físicament a les oficines de l'Associació. D'aquesta manera, s'agilitzarà el tràmit i es millorarà la comunicació amb els usuaris. 

Termini de presentació

El termini de presentació de les sol·licituds dels ajuts, és d'un mes a comptar a partir de l’endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), és a dir, del 18 de setembre al 17 d'octubre inclòs.

 

Participació