La Marató de Sang de Berga aconsegueix 179 donacions

L'objectiu de l'organització era sumar 300 donants durant l'activitat que va fer-se dijous però finalment la xifra va ser inferior

Redacció
17 de setembre del 2018
Actualitzat a les 10:34h

La responsable de promoció del Banc de Sangs, Gala Cortel, amb els regidors Ivan Sànchez i Eloi Escútia, la presidenta de l'associació de donants, Mercè Codina i Míriam Fernández de Creu Roja. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


El Banc de Sang i Teixits va sumar 179 donacions a la Marató de donació de sang de Berga, que va realitzar-se dijous passat. L'activitat va desenvolupar-se de 10 del matí a 10 de la nit a l'Hotel d'Entitats, l'antic Centre Cívic del carrer Mestre de Pedret, i finalment no va aconseguir arribar a la xifra de les 300 donacions que es proposava. També és una xifra inferior a les 200 donacions de l'any 2017.

Una vintena de persones més van oferir-se per donar sang, però no van poder-ho fer per diverses raons, segons fonts de l'organització.

Enguany, la Marató de Donants de Catalunya està dedicada a "La Superexperiència de la donació", i és així en totes les poblacions on es fa. El Banc de Sang imita les caixes regal d’experiències que s’han fet populars en els darrers anys. Tots els donants en acabar de donar reben un fullet desplegable equivalent a una caixa d’experiència per tal que el puguin regalar a altres persones i animar-les a la donació. Una de les novetats de l'experiència que s'ofereix en la marató de sang és la comunicació dels usos de la sang als donants. És a dir, se'ls enviarà un missatge al telèfon mòbil per comunicar-los el dia en què la seva sang ha estat utilitzada. 
Arxivat a