Gendrau afirma que la resolució favorable a Inberga Tur per no deixar les intal·lacions «no afecta la negociació»

El TSJC dicta a favor de l'empresa concessionària que, de moment, no haurà de tonar les claus de Queralt o l'Hotel Berga Park

Redacció
16 de gener del 2015
Actualitzat a les 14:41h

Hotel Berga Park Foto: Aida Morales


L'alcalde de Berga, Juli Gendrau, s'ha mostrat conveçut que la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que apunta que Inberga Tur no ha de deixar les instal·lacions fins que no es resolgui el conflicte “no afecta en res la negociació”. Així ho ha dit a NacióBerguedà el batlle de la capital del Berguedà, que d'altra banda, considera que és un tràmit menor a l'espera que es pugui resoldre el plec principal. 

Gendrau no veu, d'aquesta manera, que aquesta resolució pugui significar una mesura de força en la negociacio per part dels empresaris concessionaris de l'hotel Berga Park i de les instal·lacions de Queralt, ja que “tant diu coses cap a un i cap a l'altre”. En aquest sentit, l'alcalde ha afirmat que els equips legals de les dues parts continuen treballant per tal de redactar un conveni amb fórmules per negociar el préstec de 2,7 milions d'euros. Segons va manifestar durant l'últim Ple municipal, serà al febrer quan se sabrà si l'Ajuntament de Berga pacta un acord amb els empresaris o bé si finalment s'arriba a judici

La sentència, que resol un recurs de l'Ajuntament, indica que Inberga Tur pot continuar ocupant les propietats municipals que va adquirir fruit de la concessió i que, per tant, no ha de tornar les claus d'aquestes. D'altra banda, la secció cinquena de la sala contenciosa administrativa del TSJC també imposa els costos del procés al consistori, amb un màxim de 600 euros, ha avançat el Regió7. 

D'altra banda, i segons ha explicat a aquest diari el llogater de l'Hotel Berga Park, Josep Graus, ell no ha rebut cap mena d'informació al respecte. “Jo haig de continuar, com ara, esperant acatar ordres de l'administrador concursal”, ha declarat, en una situació que ha indicat que l'incomoda i el preocupa perquè, fins que no se solucioni el conflicte, no podrà aclarir el seu futur i el del seu negoci. 
Arxivat a