Grup Horitzó adverteix d'una possible estafa a partir de persones que suplanten el seu personal

La directora de l'entitat ha explicat que s'han detectat casos a Berga i a Gironella; dos homes van trucar al timbre de domicilis particulars per demanar donacions de mobles i roba

14 de setembre del 2018
Actualitzat a les 21:14h

Grup Horitzó. Foto: Aida Morales


El Grup Horitzó ha alertat de l'existència de persones que es fan passar per membres de l'entitat per demanar mobles o roba en domicilis del Berguedà. La directora de Grup Horitzó, Eva Sànchez, ha explicat que s'han detectat casos a Berga i a Gironella i que ja ho han posat en coneixement dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local. L'entitat berguedana està dedicada a la integració laboral de persones amb problemes socials o discapacitat física. 

Eva Sànchez ha assenyalat que una sòcia va advertir-los que havia rebut la visita a casa de dos homes que suplantaven el personal de l'entitat, i més tard una altra persona també va explicar-los que dues persones havien trucat al timbre de casa per demanar-li roba i mobles. Els dos intents van ser fallits i els dos homes no van entrar als domicilis. "Ens va trucar una veïna de Gironella advertint que li havien demanat mobles i roba, malgrat que ella ja va avisar-los que quan havia de cedir quelcom ho portava directament a la botiga de Grup Horitzó, situada a la plaça Europa de Berga", ha comentat Sànchez. Com que van veure que no els deixava entrar a casa, van intentar també vendre-li calendaris per a una causa solidària que teòricament promovia Grup Horitzó. La gironellenca afectada va detectar que li prenien el pèl, i més tard va trucar a Eva Sànchez per advertir-li-ho.

Sànchez ha afirmat a aquest mitjà que el personal del Grup Horitzó no es dirigeix mai directament a les llars, sinó que abans els han d'haver trucat per dir-los que tenen material per donar, "i en tot cas, ho planifiquem; no ho fem mai d'aquesta altra manera". Una majoria de gent porta el mobiliari i la roba directament a la botiga que Grup Horitzó té oberta a la plaça Europa. Els beneficis que es fan amb allò que ven l'entitat van destinats a usos socials. 

Crida a les xarxes socials

L'entitat ha volgut fer pública la situació a les xarxes socials i als mitjans de comunicació per tal d'evitar que possibles estafadors - dels quals no s'han aclarit les intencions - puguin actuar en el seu nom. Eva Sànchez demana a tothom que vagi molt en compte i que eviti a qualsevol que es dirigeixi directament al seu domicili per demanar-li un donatiu per a Grup Horitzó. 
Arxivat a