Ensenyament

Gironella arrenca el curs amb una escola pública més espaiosa que aplega 213 alumnes

L'obra de construcció de l'aulari va quedar enllestida entre els mesos de maig i juny, però a l'estiu s'ha hagut de netejar, col·locar el mobiliari i el material, una tasca en la qual han participat professors i pares

, Berga | 14/09/2018 a les 12:04h
Arxivat a: Societat, Escola de Gironella, Olga Núñez, nova escola, Educació, Ensenyament
Estrenen el nou edifici de l'aulari a l'Escola de Gironella.
Estrenen el nou edifici de l'aulari a l'Escola de Gironella. | Pilar Màrquez Ambròs
Equip docent, pares i alumnes de l'Escola de Gironella han viscut amb satisfacció aquesta setmana l'estrena del nou aulari, un nou edifici que no és sinó la consecució d'una assignatura pendent al poble. Les noves aules s'han pogut posar en marxa amb normalitat coincidint amb l'inici del curs, i suposen una transformació radical per al centre públic que a principi de 2019 estrenarà també el gimnàs, el menjador i la biblioteca, elements que s'estan construint en l'actualitat en una segona fase d'obres. La nova escola és una llarga reivindicació de la comunitat educativa, tenint en compte que l'antic edifici era gairebé centenari i no podia encabir tots els 213 alumnes que hi ha en l'actualitat. 

La directora Olga Núñez ha mostrat les noves instal·lacions a NacióBerguedà i ha explicat que la construcció s'ha fet de manera que totes les aules on es fa classe donen a la part del pati i el jardí, i tenen llum natural. A més, es disposa de sales de tutoria, de reunió, magatzems, una aula de psicomotricitat per als més menuts i una gran aula on, per exemple, es podrà impartir música o teatre sense restriccions d'espai. També hi ha espai per fer desdoblament, si una classe determinada ho requereix. Al centre hi ha alumnes d'educació infantil i primària, de P3 fins a sisè. Núñez ha destacat que el nou edifici de l'aulari és espaiós, consta d'una planta baixa i dos pisos, i permetrà fer classes amb més comoditat, així com disposar d'espais per fer reunions o altres activitats, cobrint totes les necessitats a nivell pedagògic i estructural de l'escola. "Han estat molts anys de reivindicació, però ja gairebé ho hem aconseguit", ha recordat Núñez.

 

L'aula de P4, aquest dijous a la tarda. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


L'obra de construcció de l'aulari va quedar enllestida entre els mesos de maig i juny, però a l'estiu s'ha hagut de netejar, col·locar el mobiliari i el material que hi ha dins les aules, una tasca en la qual han participat professors i pares. Cada classe disposa  d'una pantalla interactiva, a més d'una pissarra, per tal que nens i nenes tinguin contacte amb les noves tecnologies durant el curs. "Hem pogut obrir amb tot a lloc gràcies als mares i pares que la setmana passada encara eren al centre ajudant-nos a posar-lo a punt", ha destacat Núñez. En aquest sentit, l'Associació de Mares i Pares (AMPA) ha col·laborat en l'adquisició de mobiliari i del material. "També hem aprofitat material que ja teníem, no hem volgut posar mobiliari per posar-lo, sinó que hem apostat per allò que era més necessari", ha comentat Olga Núñez. 

Familiaritzar-se amb el nou edifici

Els primers dies estan sent d'adaptació. L'edifici és un territori completament nou pels alumnes i s'està intentant que s'hi familiaritzin de mica en mica. Per aquest motiu, aquests dies s'ha fomentat que els nens i nenes exploressin l'escola a classe i també s'han fet sortides al poble. Un dels detalls que queda per acabar són les retolacions que es posaran a l'entrada de cada aula i que en determinarà el nom. "Cada aula tindrà el nom d'un indret de Gironella", ha comentat Olga Núñez. 
 

Professors amb alumnes al jardí de l'escola, des d'on nens i nenes d'una classe de primària dibuixaven la façana de la nova escola aquest dijous a la tarda. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Els professors n'estan molt contents. La Carme, que porta amb ella dues nenes de P3 que s'estan adaptant a l'escola, en aquest cas per primera vegada a la seva vida escolar, celebra l'amplitud d'espais i l'alegria de tots per a l'estrena. Si bé també destaca el treball conjunt que hi ha hagut per posar a punt les instal·lacions noves de trinca. A fora al jardí, una colla de nens i nenes dibuixa la façana de la nova escola, de color blanc amb una franja blava. 

Entre les peticions que fa l'equip docent, format ara mateix per una quinzena de persones, hi ha la d'un conserge que de moment no hi ha a l'escola. 

Pel que fa a les obres, la convivència - asseguren - és bona. Va ser-ho també l'any passat, quan s'estava construint el nou edifici de l'aulari, encara que "el premi que ens esperava al final bé que ho valia", ha assenyalat Núñez. La il·lusió continua vigent en l'actualitat perquè en pocs mesos podran disposar també dels nous espais que s'estan construint on hi havia els edificis vells del centre. Un dels edificis que acollien l'antic aulari s'ha de transformar en el gimnàs i l'altre acollirà el menjador i la biblioteca. El tercer s'ha enderrocat del tot i ja no hi serà. L'actuació feia més d'una dècada que es reclamava.

El cost global  de les obres, segons va explicar l'alcalde David Font aquest estiu, haurà estat d'uns 3,5 milions d’euros, dels quals la Generalitat de Catalunya n'haurà pagat el 90% i el consistori el 10%. 
 

Passadissos del nou edifici. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Una alumna de P4 amb la professora Marta Camprubí. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Grup d'alumnes de l'Escola de Gironella. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Pilar Màrquez Ambròs
01/01/1970
Es proposa també mantenir com a criteri el lloc de residència i la vinculació a entitats berguedanes, però no el lloc de naixement
Dos menors en un centre d'atenció, en una imatge d'arxiu
Dos menors en un centre d'atenció, en una imatge d'arxiu | ACN
Pilar Màrquez Ambròs
01/01/1970
Els alcaldes David Font i Josep Maria Altarriba han coincidit en indicar que la rebuda es fa davant "d'una emergència social i de país" per l'increment de l'arribada de joves migrants a Catalunya
Pilar Màrquez Ambròs
01/01/1970
El parc ha donat a conèixer també aquest dijous un nou vídeo