Troben un crani humà a prop d'un torrent a la zona de Castellar de n'Hug

No es té constància de cap persona desapareguda | La policia catalana creu que les restes òssies són "bastant antigues" i seran analitzades a l'Institut de Medicina Legal

13 de setembre del 2018
Actualitzat a les 20:38h

Un vehicle dels Mossos Foto: Adrià Costa


Els Mossos d'Esquadra investiguen l'aparició d'un crani humà a prop d'un torrent d'aigua, a Castellar de n'Hug (Berguedà). Les restes han estat enviades a l'Institut de Medicina Legal i Forense de Catalunya on ara els forenses han d'analitzar a quina època pertany la calavera que va ser localitzada el passat dimarts 4 de setembre. Es tracta d'una troballa que va tenir lloc de manera casual en una pista forestal de Castellar de n'Hug. Fonts policials han explicat a NacióBerguedà que tot apunta que es tractaria "d'un crani bastant antic", malgrat que seran els forenses els qui hauran de determinar quant fa que aquesta persona podria haver estat enterrada i quina edat tindria. Tampoc se sap si era home o dona. 

Les persones que van trobar el crani van avisar els Mossos d'Esquadra a les 11 del matí de dimarts de la setmana passada. Els policies van desplaçar-s'hi de seguida, acompanyats d'una comitiva judicial. Després de procedir a la recollida de les restes òssies, aquestes van ser enviades a l'Institut de Medicina Legal per analitzar-les i així posteriorment poder determinar-ne l'antiguitat. 

La investigació no es preveu fàcil per l'estat de les restes i també perquè no s'ha trobat cap altra part de l'esquelet. 

A la zona no consta cap persona desapareguda

La policia catalana ha assenyalat a aquest mitjà que a la zona no hi consta cap persona desapareguda i que "tot apunta que no són unes restes recents". Però els forenses podrien trigar mesos a disposar dels resultats de l'ànalisis al qual sotmetran al crani. Si troben res, els resultats es posaran en coneixement dels Mossos o bé directament s'enviarà als jutges. A vegades, en casos com el d'aquesta troballa, no acaba havent-hi  resposta.