El PDECat emplaça la CUP a negociar les esmenes al pressupost

El portaveu del grup de l'oposició, Ramon Minoves, manté que l'equip de Govern hauria d'acceptar un 90% de les seves propostes per comptar amb la seva aprovació, però diu que escoltaran "quina és la contrapart"

13 de setembre del 2018
Actualitzat a les 18:59h

Ramon Minoves, regidor del PDECat de Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


El grup municipal de Convergència-PDECat de Berga ha entrat aquest dijous formalment al registre municipal les esmenes a la proposta de pressupost de la CUP. Ho ha explicat a NacióBerguedà el portaveu del partit, Ramon Minoves. Minoves ha assegurat que "de moment, hem presentat les esmenes, i n'hem informat el regidor d'Hisenda i Planificació Pressupostària, Francesc Ribera". Encara no hi ha hagut, doncs, una reunió amb l'equip de govern de la CUP per debatre una hipotètica aprovació dels comptes. D'entrada, el PDECat manté que per aprovar els números, la CUP hauria d'acceptar un 90% de les seves propostes; si bé Minoves ha dit que "hem d'escoltar quina és la contrapart". 

"Les nostres esmenes tenen bàsicament dos eixos, un que va de cara al desenvolupament social i econòmic de Berga i per a una ciutat neta i endreçada, per tant, parlem-ne; l'equip de govern ha de tenir en compte que ells són sis regidors i que el principal grup de l'oposició en som sis més, si es vol aprovar un pressupost, necessitaran posar-se d'acord amb nosaltres, amb ERC que té tres regidors, o amb els dos grups alhora", ha comentat Minoves.

El portaveu del PDECat ha recordat que les propostes del seu grup van "des d'asfaltar carrers a donar més possibilitats a l'associació de comerciants a partir de la contractació d'un tècnic, entre d'altres". "El problema bàsic és si hi ha o no hi ha voluntat de parlar-ne", ha comentat Minoves. Un cop entrades les esmenes al registre, l'interventor municipal les haurà de validar. A continuació, el PDECat espera rebre una trucada de la CUP per asseure's a parlar-ne. Després que se suspengués la setmana passada per un defecte de forma en les esmenes, el ple extraordinari que ha d'aprovar o rebutjar els comptes encara no té nova data. 

Ramon Minoves reitera que "és una barbaritat que els pressupostos de 2018 arribin el setembre de 2018; però si no els aprovem, al pas que anem, no tindrem pressupost fins passades les eleccions municipals, i això vol dir deixar Berga aturada". Si finalment no s'aprovessin els comptes, la CUP hauria de treballar amb el pressupost prorrogat de 2017, i passar per ple totes les inversions que calgués afegir-hi. "Si no s'aproven els pressupostos de l'ajuntament, tampoc s'aproven els de l'hospital; ni el que és relatiu a la plantilla de personal, a final d'any ens plega l'interventor, ja en fitxarem un d'interventor, ara potser caldrà posar-hi alguna persona auxiliar abans que acabi l'any, perquè pugui agafar el fil", ha indicat Minoves.

El ple de pressupostos va quedar suspès la setmana passada, després que es comprovés que la proposta que el PDECat havia fet a l'abril als comptes de la CUP, no s'havia entrat formalment en forma d'esmenes en base al dictamen de l'última comissió informativa.

La situació va crear una certa confusió. L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, va afirmar que políticament estaven disposats a acceptar algunes de les propostes del PDECat i que les havien tingut en compte per incloure-les als comptes, però aquestes no van poder-se debatre perquè, segons van advertir secretari i interventor, no s'havien presentat com a esmenes a la proposta definitiva de pressupostos de la CUP, sinó vinculades a l'esborrany anterior dels comptes.
Arxivat a