Els Jardins Artigas de la Pobla de Lillet reben el visitant número 455.555

El recompte es porta fent des de l'obertura al públic de l'espai, d'ençà de 1997 | L'any 2017 va tancar-se amb més de 32.000 visitants, una xifra rècord

13 de setembre del 2018
Actualitzat a les 14:20h
La família de Barcelona que ha aconseguit arribar al número simbòlic dels 455.555 visitants amb l'alcalde Vicenç Linares.
La família de Barcelona que ha aconseguit arribar al número simbòlic dels 455.555 visitants amb l'alcalde Vicenç Linares. | Cedida
Els Jardins Artigas de la Pobla de Lillet han entregat l'entrada d'or de l'espai al visitant 455.555. El recompte es fa des de que hi ha dades de visitants, d'ençà de l'obertura dels Jardins Artigas l'any 1997. Ho ha explicat a NacióBerguedà l'alcalde de la Pobla, Vicenç Linares. "Hem agafat un número simbòlic, perquè quan vam començar el mes d'agost pràcticament hi arribàvem als 450.000 visitants; per això vam decidir fer una promoció per arribar a aquest número", ha explicat el batlle.

Els afortunats han estat una família de Barcelona, als que s'obsequia amb un cap de setmana a la Pobla de Lillet. "Podran passar un cap de setmana a la Pobla amb totes les despeses de manutenció pagades: dormen i esmorzen al Castell - una casa rural situada en un edifici històric rehabilitat del segle XIII - i faran els diferents en àpats en restaurants del municipi, hem mirat de repartir-ho", ha explicat Linares.

Vicenç Linares ha explicat que amb aquesta promoció, que van explicar a través de les xarxes socials, volien incentivar el turisme. Però també ha assenyalat que la família a qui va tocar l'entrada 455.555 no coneixia aquest fet. "A ells els va agafar per sorpresa, des de l'Oficina de Turisme ens van avisar que pujaven amb el Tren del Ciment, i que eren els que havien arribat a aquesta xifra; vaig anar fins els Jardins Artigas per felicitar-los i dir-los que eren els guanyadors de l'entrada d'or, al principi es van quedar una mica parats però molt contents", ha comentat Linares. 

Xifra de visitants de rècord l'any 2017

Els Jardins Artigas encara no han tancat el recompte de visitants de l'estiu de 2018. No obstant, Vicenç Linares recorda que l'any passat va tancar-se amb rècord, aconseguint 32.125 visitants, una xifra que va donar-se a conèixer a final d'any. "Aquest any, de moment, anem una mica per sota per culpa de les pluges; de gener a agost portem unes 400 persones menys que l'any passat en el mateix període, tot i que sembla que al setembre aconseguirem equilibrar-ho", ha comentat Linares.

El nombre de visitants ha anat a l'alça la darrera dècada. L'any 2011 els Jardins Artigas van tancar l'any amb 19.464 visites, i des de llavors l'evolució ha estat positiva: el 2013 van haver-hi 23.140 visitants i l'any passat va superar-se la barrera dels 32.000. Quant a xifres estivals, dels 20.688 viatgers que el Tren del Ciment havia sumat a finals de setembre del 2017, una majoria havien estat amb entrada combinada als Jardins Artigas i el Museu del Ciment.