Demanen un grup de treball sobre les actuacions contra els danys de la fauna salvatge

Unió de Pagesos reclamana a Agricultura la creació d'un organisme mix que uneixi pagesos, caçadors i Agents Rurals

Redacció
13 de setembre del 2018
Unió de Pagesos es va manifestar a Vielha contra la gestió de la fauna salvatge
Unió de Pagesos es va manifestar a Vielha contra la gestió de la fauna salvatge | UP
Unió de Pagesos reclama al Departament d’Agricultura la creació d’un grup de treball format per l’Administració, la Federació Catalana de Caça i el sindicat perquè avaluï les actuacions que es porten a terme per reduir els danys de la fauna salvatge cinegètica al sector agrari. L'objectiu és impulsar les actuacions previstes en el Pla de prevenció de danys i riscos originats per la fauna cinegètica. 

Segons el sindicat, prop de dos anys després de la presentació del Pla, moltes de les actuacions previstes "no s’han dut a terme" tot i que les espècies cinegètiques han seguit augmentant les poblacions. Unió de Pagesos també demana al Departament els recursos humans i econòmics necessaris per fer front a aquest problema.

El sindicat agrari considera que la caça és una eina fonamental per a la mitigació dels danys i que un organisme mixt permetria una millor col·laboració entre els agents implicats per avaluar les actuacions necessàries en cada cas i aplicar de forma efectiva el Pla de prevenció, així com fer un seguiment dels resultats.

L’organització també considera que Agricultura hauria de reinvertir la recaptació de les llicències de caça en mesures de prevenció dels danys causats per la fauna cinegètica per ajudar a pagesos i caçadors. D’altra banda, considera que no s’haurien de destinar recursos públics a pràctiques com la vacunació de senglars, consistent en esterilitzar-los perquè no es reprodueixin, ja que s’ha demostrat "poc efectiva en altres països". A més, afirmen que aquesta mesura no impedeix que continuïn fen malbé els conreus i provocant accidents de trànsit.