FOTOS Montmajor acull gairebé un centenar de parades i actuacions al carrer

La multitudinària manifestació a la capital catalana no impedeix que un nombrós públic s'aplegui al municipi per gaudir de la tradicional cita del Mercat i Tradició

Redacció
12 de setembre del 2018
Actualitzat el 13 de setembre a les 22:03h
Participants al Mercat i Tradició de Montmajor.
Participants al Mercat i Tradició de Montmajor. | Ajuntament de Montmajor
El Mercat i Tradició de Montmajor es repeteix cada Onze de Setembre al Berguedà i omple de gom a gom aquest petit poble de la comarca. Els visitants que hi van passejar aquest dimarts van poder gaudir d'un centenar de parades, una trobada de gegants i diverses actuacions al carrer.  Diversos personatges de mitjan segle XX van amenitzar el matí al municipi. El guàrdia urbà, la Guàrdia Civil, les monges, les trementinaires, el capellà o l'esmolet van tornar a fer acte de presència pels carrers del nucli entretenint a tothom. 

El 23è mercat va obrir-se prop de les 10 del matí amb la cercavila de gegants. Hi van participar colles participants de Guixers, Espinalbet, Igualada, Puig-reig, Ribes de Freser, Sant Joan de Vilatorrada, Manlleu, Gironella i Montmajor. Aquest any, coincidint amb el 30è aniversari dels Gegants de Montmajor, també va haver-hi l'Agrupació de Geganters de Catalunya, el Treball i la Cultura. Es va fer, a més, un homenatge als conductors històrics i cotxes de línia que antigament portaven la gent a mercat. 

Malgrat que l'esdeveniment ja fa anys que coincideix amb la multitudinària manifestació de la Diada a Barcelona, Montmajor va tornar a gaudir d'èxit de públic en aquest tradicional mercat. 
 

Ambientació pels carrers de Montmajor durant aquest Onze de Setembre. Foto: Ajuntament de Montmajor

 

Gegants al Mercat i Tradició de Montmajor. Foto: Ajuntament de Montmajor

 

Mercat i Tradició de Montmajor. Foto: Ajuntament de Montmajor

 

Va assistir-hi l'Agrupació de Geganters de Catalunya, amb els seus dos gegants: el Treball i la Cultura. Foto: David Tristany
 

El Treball i la Cultura amb els gegants de Montmajor, l'Onze de setembre. Foto: David Tristany