Marc Coma s'allunya amb el liderat del Dakar per la penalització de Gonçalves

L'etapa d'aquest divendres serà la més llarga de la cursa, amb més de 1.000 quilòmetres

Redacció
15 de gener del 2015
Actualitzat a les 19:25h
Marc Coma al ral·li Dakar
Marc Coma al ral·li Dakar | AMV

Marc Coma al ral·li Dakar Foto: AMV


El pilot d'Avià, Marc Coma, cada vegada ho té millor per guanyar el Dakar 2015 i proclamar-se per cinquena vegada campió del ral·li més dur del planeta. A la jornada d'aquest dijous, l'avantpenúltima abans d'acabar la cursa, el berguedà ha aconseguit allunyar-se encara més de qui l'ha seguit de més a prop durant les darreres etapes, Paulo Gonçalves. Aquest darrer, rebrà una penalització de 15 minuts per haver canviat el motor. 

Així doncs, i si no comet cap error divendres i dissabte, Coma és qui té més números de guanyar el ral·li. Aquest dijous, però, el d'Avià ha finalitzat en sisè lloc la segona etapa marató del Dakar. En aquesta, de 351 quilòmetres d'especial i amb una zona neutralitzada, ha preferit no córrer masses riscos, i l'ha acabat amb tres hores, 29 minuts i 13 segons. 

“Ens ho hem passat bé, però demà encara queda una jornada complicada”, ha afirmat en la valoració de la cursa d'aquest dijous. Per a ell, el ral·li està essent positiu, tot i que s'ha volgut mostrar prudent i ha recordat que aquest divendres es disputarà l'etapa més llarga pel que fa a quilometratge. En aquest sentit, ha precisat que encara “queda una eternitat”, tot i que de moment considera que està fent bé les coses. 

L'etapa d'aquest divendres sortirà de Termas del Rio Honda i acabarà a Rosario. Concretament, tindrà 1.024 quilòmetres, 298 dels quals seran cronometrats, i el seu punt de dificultat serà la gran quantitat de pistes que requeriran una conducció precisa i concentrada.