Més de vint busos del Berguedà es desplaçaran a Barcelona per la Diada

Es tracta d'una xifra similar a la d'anys anteriors, encara que en aquesta ocasió hi ha hagut una gran quantitat de gent que s'ha interessat per adquirir el seu tiquet l'última setmana

10 de setembre del 2018
Actualitzat a les 18:14h

Una munió de gent esperant el bus a Berga l'any passat. Foto: Aida Morales


Més de vint busos del Berguedà es desplaçaran a Barcelona per la manifestació de l'Onze de Setembre. Una xifra similar a la d'anys anteriors, encara que en aquesta ocasió hi ha hagut una gran quantitat de gent que ha adquirit el seu tiquet els últims dies. El responsable de la coordinació de busos a nivell comarcal, Ramon Burniol, ha explicat que s'ha previst una vintena de busos, entre els quals un total d'onze sortiran de Berga. Des del Berguedà, en autobus, sortiran més de 1.100 persones. 

La xifra, segons comenta, és "gairebé exacta" a la de 2017, si bé la principal diferència és que en aquesta ocasió les inscripcions han agafat embranzida l'última setmana fins a esgotar-se, el que ha impedit preveure'n més. "Fa pocs dies encara ens quedaven samarretes i llocs vacants al bus, però s'ha acabat omplint del tot i ara hem de dir que no hi ha places", ha indicat. 

La previsió de l'ANC és que molta gent que no ha pogut baixar en bus a la capital catalana, ho acabi fent en vehicle privat, com ha posat en evidència la campanya a les xarxes per compartir cotxe. 

La comarca se situarà al tram 21, entre Balmes i Rambla Catalunya. Segons han indicat, es recomana ser-hi abans de les 16.00 hores, ja que es preveuen problemes d'accessos. De la mateixa manera, també es demana -en la mesura del possible- arribar a Barcelona amb transport públic, ja que els aparcaments durant aquell dia poden veure's col·lapsats. Com és habitual, el tram del Berguedà comptarà amb diverses actuacions i poc abans de les 17.14 hores es demanarà silenci i s'engegarà un coet.

A partir d'aleshores, una onada sonora anirà avançant al llarg dels 38 trams en què es dividirà la Diagonal, de Plaça Reial a les Glòries. L'objectiu: reivindicar que es faci efectiu el mandat de l'1-O. 

El Pedraforca a la samarreta

Com a element visual, enguany s'ha triat una samarreta de color corall fluorescent. És, han explicat, el color de les brides de les urnes que es van utilitzar en la votació del passat 1 d'octubre. La samarreta incorpora el lema de la mobilització "Fem la República Catalana", i dues dates: la de l'11-S i la de l'1-O. També hi ha el dibuix d'una muntanya, que simula ser el Pedraforca, com a símbol "d'esforç col·lectiu per superar els obstacles, arribar al cim i plantar la bandera de la República".
 

Els trams de l'11-S by on Scribd