Berga descarta emprendre accions legals pel reportatge que comparava nazisme i Patum

El plenari ha condemnat enèrgicament les paraules que el mitjà dirigia al Corpus berguedà en aquell article, però la proposta de denunciar-ho per la via judicial no ha tingut suport

07 de setembre del 2018
Actualitzat a les 19:10h
Explosió de groc a la Patum d'enguany.
Explosió de groc a la Patum d'enguany. | Josep M. Montaner
La tercera és la bona. Les dues mocions que el grup d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Berga havia presentat als dos últims plens municipals, i que havien quedat fora per discrepàncies amb secretaria sobre el procediment per debatre-les, han pogut votar-se finalment al plenari de setembre. Ambdues propostes, però, han tingut diferents desenllaços. La moció per a la creació d'una comissió per a l'estudi i ordenació de les llicències i ordenances per a les festes de la Patum s'ha aprovat per unanimitat. Ara bé, l'abstenció de l'equip de govern i el vot en contra de Convergència-PDECat han tombat la moció dels republicans que demanava emprendre accions legals contra el diari 'El Español', per l'article que comparava l'aspecte de la plaça de Sant Pere engalanada de llaços grocs per Patum amb l'Alemanya nazi.

El plenari ha condemnat enèrgicament les paraules que el mitjà dirigia al Corpus berguedà en aquell article, però la proposta de denunciar-ho per la via judicial no ha tingut suport.

L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós (CUP), ha condemnat el reportatge "i la banalització del feixisme" perquè "és una tònica a la que malauradament estem acostumats"; per bé que ha assenyalat que "l'ajuntament de Berga no hauria d'iniciar aquests tràmits a nivell legal". Venturós ha assenyalat que, si es denunciava aquest cas, "entenem que hauríem d'estar així cada dos per tres" per la quantitat elevada d'atacs que s'han viscut els últims mesos, com per exemple, "l'arrencada de l'estelada del balcó de l'ajuntament" o "correus electrònics amb amenaces".

"Si des del consistori haguéssim de perseguir tot el que arriba a passar, o tot el que es fa en contra de l'ajuntament, seria inviable; i entenem que tenim prou feina per tirar endavant, sobretot el procés de ruptura amb l'estat, que és el principal objectiu pel qual som aquí", ha dit l'alcaldessa. Venturós ha refusat "donar-los més protagonisme". 

Per la seva banda, Pau Bessa del PDECat ha assegurat que el seu grup estava d'acord amb la condemna que feien els republicans, però ha dit que votaven en contra de la moció "perquè el nostre grup el que no farà és propaganda de certs mitjans de comunicació". Els regidors del PSC, Rosalia Monroy, i d'ICV, Joan Torres, no han assistit al plenari d'aquest dijous. 
 
Arxivat a