1 de 10
Embassament

L'ACA millora el control i l'accés als mesuradors per detectar filtracions a la presa de la Baells

Amb una inversió de 5.235 euros, s’optimitzen així les lectures als aforadors Thompson de la Baells, Sau i Siurana; això permet comprovar l’existència de possibles filtracions i garantir així la seguretat de la presa

per Redacció, Berga | 7 de setembre de 2018 a les 10:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Mitjançant un senzill sistema, que no existeix a cap altra presa, es fa possible consultar els registres d’una manera més accessible, millorant la salut dels treballadors. Foto: ACA


L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha dut a terme una sèrie d'actuacions a les preses de Sau, Siurana i la Baells, amb l’objectiu de millorar el control i l’accés als registres sobre possibles filtracions a les preses. Amb una inversió de 5.235 euros s'han instal·lat nous indicadors de mesures per a la millora de lectures desenvolupant un senzill sistema, amb una solució pròpia que no existeix a cap presa coneguda.
 
Amb la instal·lació d’uns petits dispositius, es millora l’accés i la consulta de les dades proporcionades pels aforadors Thomson, que prèviament era força complicat el seu accés. Això permet, principalment, una important millora en la salut dels nostres treballadors i treballadores, ja que s'eviten males postures de forma reiterada, així com proporciona un augment de la precisió de la mesura de l'aparell.
 
Els aforadors Thomson permeten, a través de la lectura d’una regleta de nivell, calcular el cabal circulant. Amb les millores dutes a terme es  pot prendre la lectura de cada aforador i la xarxa d’aquests, tenint el control de les possibles filtracions i l'origen d’aquestes dins i fora de la presa.
 
Aquests aforadors són un aparell d’auscultació de la presa per detectar possibles alteracions i aporten informació quantitativa sobre l’evolució de les pròpies filtracions però també qualitativa perquè, en cas de detectar un canvi sobtat, pot ser un indicador indirecte de què pot haver alguna patologia.

 

Participació