Oriol Camps creu que l'acord entre la Federació de Natació i Alter Sport és «una bona notícia»

El tracte entre l'organisme esportiu i l'empresa berguedana s'adequa bé al plec de condicions de la concessió

06 de setembre del 2018
Actualitzat a les 18:55h

El regidor d'Urbanisme, Oriol Camps, al Ple de Berga. Foto: Aida Morales.


L'acord de la Federació de Natació i Alter Sport per fer rendible el complex esportiu del Tossalet s'adequa bé al plec de condicions de la concessió i podrà tirar endavant sense entrebancs administratius. El regidor d'Urbanisme, Oriol Camps, ha assegurat aquest dijous en la roda de premsa prèvia al ple municipal de setembre que l'acord "és una bona notícia". Camps ha incidit en el fet que l'acord no suposa cap canvi en l'adjudicació, perquè la concessionària continua sent la federació. "Ens han fet arribar el document on ens comuniquen que lloguen un assessors, i suposo que hi tenen un tracte comercial, però no és res que contravingui el plec de condicions originari del concurs", ha explicat Camps. 

L'acord no requereix l'aprovació del ple, sinó que només se n'ha d'informar. En el plenari ordinari d'aquest dijous el govern de Berga donarà compte justament d'aquesta modificació, però el punt no ha d'entrar a votació. Oriol Camps ha donat així per superats els problemes que van haver-hi amb els gestors el 2017, quan aquests van expressar la voluntat de marxar i fins i tot van arribar a anunciar que aplicarien un ERO al personal.

El director d'Alter Sport Gim, Albert Navarrete, va confirmar a NacióBerguedà a l'agost que s'havia tancat un preacord per aquesta col·laboració. "Nosaltres el que farem serà treballar en l'assessorament perquè la instal·lació funcioni millor i tingui millors resultats", va dir.

Alter Sport Gim, doncs, no n'assumirà la gestió. El que faran, segons Navarrete, serà "treballar perquè, amb les nostres accions i oferint el nostre assessorament, ells puguin aconseguir el que no s'ha aconseguit fins ara: que és un millor rendiment de l'explotació".

La concessionària va intentar subrogar el servei en el passat

Durant el govern de Juli Gendrau, ja hi va haver negociacions per subrogar el contracte de la concessió i convocar un nou concurs públic, en què Alter Sport i també Berga Resort s'havien interessat. Ambdós intents de subrogació van fracassar perquè no es complien les condicions. "L'Ajuntament de Berga té el deure de fer complir els contractes amb l'administració pública, el contracte preveu una subrogació i el consistori no s'hi va oposar, però s'havien de complir uns requisits legals, que no es van poder acreditar documentalment", ha recordat Oriol Camps. "Ara la federació ens ha portat un document on comuniquen que lloguen uns assessors, cosa que permet el plec de condicions de la concessió", ha afegit Camps. 
Arxivat a