La delegació al Berguedà de la Cambra obre un punt d’informació sobre Formació Professional

El nou punt d’informació pretén assessorar i facilitar l’accés de les empreses al programa de FP dual, amb la realització de tallers pràctics i el suport en el tràmit de l’homologació

per Redacció, Berga, 5 de setembre de 2018 a les 17:17 |
Una estudiant d'un cicle formatiu. | L. Casademont / ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Cambra de Comerç de Barcelona ha obert a la delegació de Berga un nou punt d’informació  sobre Formació Professional -especialment en la seva modalitat Dual-. El nou punt d’informació obert té com a missió impulsar la Formació Professional, assessorant i acompanyant les Petites i Mitjanes Empreses (Pimes), per tal que puguin participar tant en la modalitat d’FP dual del sistema educatiu (FP Cicles formatius) com en la modalitat dual del sistema laboral del SOC (Certificats de Professionalitat). 

Fonts de la Cambra de Comerç asseguren que amb aquesta obertura mostren "el compromís amb el repte de fer avançar la Formació Professional", i contribueixen "a millorar la competitivitat de les empreses i l’ocupabilitat de les persones".


La posada en marxa d'aquest nou servei pretén facilitar l'accés de les empreses a la formació de tutors i a la realització de tallers pràctics orientats a l'intercanvi d'experiències i difusió de bones pràctiques sota la demanda del territori i les empreses.

La FP Dual posa l'èmfasi en la formació pràctica i en la participació activa de l'empresa en el disseny dels continguts de la formació professional i, per tant, ofereix la possibilitat de formar a un professional d'acord amb les necessitats de les empreses, els seus processos i cultura empresarial. Amb aquesta modalitat de formació es recupera el model d'aprenent, ja que es garanteix una formació professional que millora la qualificació i el desenvolupament dels futurs treballadors.

 

Participació