El PDECat de Berga assegura que no té decidit si donarà suport al pressupost de 2018

Ramon Minoves no ha tancat la porta a una entesa si la CUP acceptés les propostes que fa el seu partit, si bé afirma que se senten menystinguts

04 de setembre del 2018
Actualitzat a les 19:43h
Ramon Minoves ha comparegut en roda de premsa acompanyat d'una majoria dels regidors del seu grup.
Ramon Minoves ha comparegut en roda de premsa acompanyat d'una majoria dels regidors del seu grup. | Pilar Màrquez Ambròs
El grup municipal de Convergència-PDECat de Berga ha retret a l'equip de govern de la CUP "la falta de projectes" i "la manca d'una visió de ciutat". No obstant això, ha assegurat en roda de premsa que encara no ha decidit quin vot emetrà respecte als pressupostos de 2018. El portaveu de Convergència-PDECat, Ramon Minoves, ha comminat a la CUP a plantejar quina Berga vol. "Volem una ciutat de 20.000 habitants amb empenta i prosperitat o una ciutat apagada i més fosca que tendeixi cap als 10.000 habitants?", ha qüestionat.

Minoves ha explicat que a l'abril van entrar a l'ajuntament una proposta modificada de pressupost respecte al que plantejava la CUP al desembre amb diversos eixos d'inversió per un valor de 937.000 euros. "Les esmenes que nosaltres plantegem al pressupost no són del tot revolucionaries perquè hi ha un marge petit, però no és veritat que no hi hagi marge per fer les coses de manera diferent", ha dit Ramon Minoves. Segons Minoves, les accions plantejades amb aquests més de 900.000 euros traurien Berga de "la decadència" en què consideren que es troba en mans de la CUP. 

Minoves ha lamentat que el Govern de Berga no ha tingut en compte la seva proposta de pressupost. En aquest sentit, ha considerat que la CUP els ha menystingut. "Estem esperant per si sorgeix alguna conversa d'última hora", ha comentat Minoves, per bé que ha assenyalat que fins ara "el contacte amb l'oposició" per part de l'executiu local "ha estat ínfim". Ramon Minoves no ha tancat la porta a una entesa si la CUP acceptés "el 90% de les nostres propostes", tot i que ho veu poc probable. 

En roda de premsa, el regidor d'Hisenda de Berga, Francesc Ribera, ha explicat aquest dimarts que tenen assumida la possibilitat d'haver de prorrogar els comptes de 2017 per la falta de suports polítics. Ribera ha explicat que la CUP no va avançar en les converses amb el PDECat, i sí que va anar més enllà amb ERC, perquè "els paràmetres amb què aquests es movien estaven fora del marge del 3,73%" i això suposava augmentar l'endeutament. ERC va avançar la setmana passada que votaria que no als pressupostos per a 2018. 

Minoves ha apuntat que el pressupost que s'aprovi ha de poder "crear oportunitats de feina i negoci en una ciutat oberta a tothom" i "ha de promocionar la qualitat de vida de les persones que hi viuen".

Inversions en manteniment i promoció econòmica

Entre les propostes que fa Convergència-PDECat hi ha diverses qüestions de promoció econòmica i de manteniment de la ciutat. El principal grup de l'oposició proposa doblar la partida per asfaltar carrers i invertir-hi 300.000 euros, dedicar una partida de 24.000 euros en una línia de potenciació del comerç que impliqués la contractació d'un dinamitzador per Berga Comercial i destinar 60.000 euros a potenciar la Casa de la Patum.

Convergència-PDECat també proposa una partida de 200.000 euros per reconvertir el mercat municipal en un pàrquing i potenciar el barri vell i el carrer Major; una partida de 35.000 euros per un pla de cartelleres per ordenar els cartells "que hi ha escampats per tota la ciutat"; i una partida 20.000 euros per impulsar una línia de neteja de pintades. A més, proposa altres inversions per endreçar jardins i parcs infantils; dotar de serveis de l'edifici del CAT; arranjar el ferm de la plaça de Sant Joan, crear dos lavabos públics al nucli urbà; adequar la pista poliesportiva de Santa Eulàlia; o reactivar Ràdio Berga.
 

Els regidors del PDECat, Pau Besa, Ramon Minoves, Maria Antònia Ortega i Jordi Travé, en roda de premsa. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Minoves ha exposat que les propostes "són absolutament raonables" per aconseguir una ciutat "endreçada" i ha assegurat que cal buscar i "no deixar escapar" finançament d'administracions superiors, per tal de poder les actuacions que es proposen. 

El grup de l'oposició ha criticat que els pressupostos es portin al ple al setembre, donat que "s'incompleix el ROM, que indica que el 15 d'octubre ja haurien d'estar presentats els pressupostos de l'any següent, en aquest cas de 2019". 
Arxivat a