Donar sang es convertirà dijous 13 en una experiència a Berga

La Marató de Donants de Sang serà de les 10.00 a les 22.00 hores a l’Hotel d’Entitats

Redacció
03 de setembre del 2018
Actualitzat el 04 de setembre a les 10:14h

Donació de sang. Foto: Juanma Peláez


L’experiència de donar sang es convertirà en l’atractiu de la nova campanya del Banc de Sang i Teixits que, conjuntament amb l’Ajuntament de Berga i l’Associació de Donants de Sang del Berguedà, organitzen aquest proper dijous 13 de setembre la Marató de Donants de Sang. Aquest serà de les 10.00 a les 22.00 hores a l’Hotel d’Entitats, i proposarà als donants que triïn l’experiència que més els agradi per a la seva donació.

Entre aquestes, hi haurà l’”escapada” a donar sang, que serà una ràpida, agradable i altruista donació de sang per salvar tres vides; la “desconnecta 20 minuts” per connectar tres persones a la vida; la “100% bon rotllo”, que consistirà en anar a donar sang i tornar a casa amb un somriure; la “100% solidaritat” per viure l’experiència 100% altruista; la “donació per a 3” que consistirà en salvar tres vides en un sol gest; el “bateig de donació” per a aquells que encara no ho han fet mai, i la “donació en grup”, que proposa l’experiència de salvar vides junts. Tots els donants, a més, podran gaudir d’un refrigeri aportat per les empreses, comerços i botigues de Berga.

Actualment, segons han informat, hi ha sang a Catalunya per a les necessitats dels propers nou dies, un nivell que es considera normal tot i que l’òptim són entre 10 i 12 dies. A l’agost, la donació baixa un 30% i, per aquest motiu, es convida la ciutadania a donar sang. El ritme de donació habitual no es reprèn fins passat l’11 de setembre. Durant l’estiu, 24.000 persones han donat sang a Catalunya, tot i que el repte és arribar a les 35.000 abans que acabi l’estiu.

Donar sang, fàcil i saludable

Pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut, que sigui major d’edat, pesi més de 50 quilos i, en cas de ser dona, no estigui embarassada.

Pel que fa a les necessitats de donació, una de cada deu persones que entra en un hospital necessitarà una transfusió sanguínia i, de cada tres donació, se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que se n’obtenen concentrats d’hematies, plaquetes i plasma.