El berguedà Ivan Camps, al top 10 de la duríssima Ultra Trail del Mont Blanc

Jordi Gamito, el paleta de Platja d'Aro, fa tercer a la prestigiosa cursa

03 de setembre del 2018
Actualitzat a les 18:56h

Jordi Gamito, en èxtasi i somrient, a l'arribada a la meta de l'UTMB 2018. Foto: iRunFar.com

El corredor de Platja d'Aro Jordi Gamito (1981) va fer tercer a l'Ultra Trail del Mont Blanc (UTMB) celebrada aquest dissabte a la població francesa de Chamonix. Gamito és paleta de professió i ha aconseguit obtenir el podi en part gràcies a la baixa de Kilian Jornet, que ha hagut d'abandonar la cursa per una picada d'abella.

Gamito, treballador autònom del sector de la construcció a Camprodon, havia demanat al seu cap dos mesos per poder entrenar-se als Alps. Aquest dilluns ja és a l'obra. Només feia que somriure pocs kilòmetres abans d'arribar a la meta, amb un temps de 21 hores i 57 minuts.

S'havia entestat a arribar-hi pel cap baix en cinquena posició, però la baixa obligada de Kilian Jornet i l'esforç sobrehumà realitzat li van atorgar la merescuda tercera plaça, just darrere del romanès Robert Hajnal, amb 21 hores i 31 minuts, i el gran guanyador, el francès Xavier Thevenard, amb 20 hores i 44 minuts, que l'abastava per tercera vegada en un recorregut de 171 quilòmetres i un desnivell positiu aproximat de 9.400 metres, tot creuant Itàlia, Suïssa i França i muntanyes com l’Aiguille de Bionnassay, Grandes Jorasses, el Dent du Géant o el majestuós Mont Blanc.Pau Capell, tercer a la CCC

La CCC (Courmayeur-Champex-Chamonix) també ha tingut color català gràcies a la tercera posició que ha aconseguit Pau Capell, que ha acabat la cursa amb un registre de 10 hores i 52 minuts.

La cursa –de 98 quilòmetres i 5.600 metres de desnivell positiu– l’ha guanyada el britànic Thom Evans, amb 10 hores i 44 minuts i segon ha estat el xinès Min Qi, amb 10 hores i 50 minuts.

Dos corredors catalans més han entrat al Top 10. Ivan Camps (AE Mountain Runners del Berguedà), que ha estat setè, i Isaac Riera, que ha fet un meritori desè lloc.