Guardiola marida paisatge i gastronomia en la segona edició del Mercat dels Formatges

A la fira es podran veure i tastar mil combinacions de delícies derivades dels formatges, tot i que també parades de verdura, bolets i altres productes artesanals

Redacció
03 de setembre del 2018
Actualitzat a les 10:44h
Formatges en una de les parades.
Formatges en una de les parades. | Cristina Prat.
La segona edició del Mercat dels Formatges arriba a Guardiola de Berguedà el proper dissabte 8 de setembre. Serà a la plaça Nova, durant tot el dia i sota l'organització d'Eixmedia com en l'anterior edició. D'aquesta manera, aquest petit municipi del Berguedà maridarà paisatge i gastronomia, i convertirà els formatges d'elaboració artesana en els protagonistes de la jornada. La fira rep la col·laboració de l'Ajuntament de Guardiola de Berguedà, del Consell Comarcal i de la Diputació de Barcelona.

Després de l'èxit de l'any passat, es torna a repetir el mercat seguint la mateixa fórmula per donar sortida als productes elaborats artesanalment, apropant-los al consumidor final sense intermediaris. Així, cadascun dels productes presentats al mercat es venen de la mà dels mateixos elaboradors, que en tenen cura i en són experts coneixedors.

Hi serà present la formatgeria Tiraval del barri de Terradelles de Bagà que utilitza tècniques tradicionals i sense additius artificials per elaborar els productes -molts dels quals ecològics-, Formatges Muntanyola d'Urpina que col·labora amb la Fundació AMPANS per a la inserció laboral de persones amb problemes de diversitat funcional, Formatges Vilavella de Basturs que fan formatges artesans amb llet de cabra, crua i ecològics; també formatges del Pujol-Orra de Les Llosses on es controla tot el procés de producció de la llet amb el seu ramat ecològic; i finalment Masia Fontirons de l'Espunyola, que ofereix venda de llet fresca, iogurts, ous i formatges.

Al mercat, doncs, es podran veure i tastar mil combinacions de delícies derivades dels formatges, que s'acompanyaran d'altres parades de fruita i verdura, com és habitual en dia de mercat setmanal. Per altra banda, però, també hi haurà dues parades de bolets i algunes d'embotits, olives, mel i espècies.
Arxivat a