El Concurs d’Idees Emprenedores del Berguedà augmenta el premi fins als 15.000 euros

El certamen es portarà a terme a través de Xarxa TV, en format de programa setmanal, i s'elimina el Premi a la Idea Emprenedora

Redacció
30 d'agost del 2018
Actualitzat a les 14:11h
Presentació del Concurs d'Idees Emprenedores.
Presentació del Concurs d'Idees Emprenedores. | ADBerguedà
El Concurs d’Idees Emprenedores del Berguedà continua en la seva setena edició i augmenta els premis valorats amb més de 15.000 euros. Enguany, ha informat l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, el certamen continua amb el patrocini de la Caixa, que ha incrementat la seva aportació fins als 4.500 euros.

La novetat d’enguany, però, serà un nou format, que donarà més eines als emprenedors per tal de difondre la seva idea de negoci. El concurs es portarà a terme a través de Xarxa TV, en principi en format de programa setmanal, on cada emprenedor disposarà de 20 minuts per explicar el seu projecte emprenedor. Al plató també hi haurà la figura d’un empresari o  periodista reconegut a nivell comarcal que podrà fer algunes preguntes i aconsellar-los en el camí cap a l’èxit.

Per altra banda, en aquesta edició s’elimina el premi a la millor idea, amb un únic Premi Emprenedor que guardona els projectes d’empresa més viables, innovadors i amb major potencial de creixement. Dins aquesta categoria, hi haurà dos tipus de premis, els atorgats pel jurat i l’atorgat pel vot popular a través d’internet.

El primer premi estarà valorat en 7.600 euros, dels quals 2.500 en metàl•lic i 5.100 en serveis. El segon en 4.000, dels quals 1.000 en metàl•lic i 3.000 en serveis. I el tercer, valorat en 3.350 euros, 500 en metàl•lic i 2.850 repartits en altres. Per altra banda hi haurà el premi al vot popular amb la candidatura més votada que rebrà 500 euros en metàl•lic.

Segons l’ADBerguedà, és de suma importància el suport als emprenedors en la creació i posada en marxa de la iniciativa empresarial, des de l’assessorament en el pla de negoci, la recerca de finançament o l’oferta d’espais per iniciar l’activitat en el viver d’empreses que disposa l’Agència. De fet, apunta, l’emprenedoria és un dels aspectes claus de la comarca i prova d’això és que ja s’està treballant des de les escoles (amb el programa Cultura Emprenedora a les Escoles), als Instituts (amb el Programa EJE) i amb altres accions com l’Escola d’Emprenedors, la qual ha conclòs amb èxit la seva 10ª Edició.