El Festival Berguedà Folk es consolida com a campus de cultura popular en la 10a edició

La colònia Cal Pons, a Puig-reig, acull l’edició d’enguany, carregada de tallers i concerts entre el 7 i 9 de setembre

Janira Planes
30 d'agost del 2018
Festival Berguedà Folk
Festival Berguedà Folk | Festival Berguedà Folk
El que va començar sent una festa popular amb dos tallers i tres concerts ha esdevingut la 10a edició del Festival Berguedà Folk, un dels més importants i consolidats de Catalunya. Aquest any, els assistents podran gaudir de gairebé una trentena d'activitats, entre tallers i concerts, organitzades entre el 7 i 9 de setembre a la colònia de Cal Pons, a Puig-reig.

S'espera que l'edició d'enguany tingui els mateixos assistents que l'any passat, que van pujar als 400. A hores d'ara, ja hi ha uns 250 abonats al festival i l'alberg de Cal Pons té totes les places ocupades. Històricament amb prop del 60% d'assistents de països com Portugal, Itàlia i França, aquest any -com en els dos últims- està previst que augmentin els assistents catalans. El director del festival, Ferran Vilà, ho atribueix a què el festival planteja una oferta atractiva, però també menciona motius econòmics. "La crisi ha fet que la població catalana decideixi quedar-se aquí", comenta.

Campus de cultura popular, no només de concerts viu el Berguedà Folk. La programació està dividida -pràcticament a parts iguals- entre tallers i concerts. El ioga i el ball folk protagonitzen l'oferta d'activitats gratuïtes, que aquest any disminueix en una l'oferta. El motiu, segons Vilà, és fer lloc a més concerts i grups musicals, que aquest any augmenten durant el dissabte 8 de setembre.

Concerts, balls i tallers protagonitzen l’oferta d’activitats

"El moment més esperat de tots és molt personal", explica Vilà, que no es vol mullar prioritzant entre uns grups o d'altres. La festa comença amb l'Orquestrina Trama i compta amb actuacions de Duo Brotto Milleret, Zlabya, Cocanha, Vox Bigerri, Agrupació Sa Torre, un ball d'espelmes a càrrec de Benjamin Macke, La Bal del Lop, Shillelagh, Bargainatt, Ciac Boum i Escarteen Sister, entre d'altres. La paella amb sobretaula amb Cor de Carxofa serà una de les cites de diumenge, que clausurarà l’edició amb una Jam Session.

Els tallers, pilar fonamental del Festival Berguedà Folk, que van des de la iniciació al Ball Folk, passant per la dansa creativa i el Fandango Basc amb Raquel Terraza, s'organitzen dissabte i diumenge, i en són 8. L’església, la carpa i l’aire lliure són els tres espais escollits on es podrà gaudir de les diferents activitats.

El regidor de comunicació de l’Ajuntament de Puig-reig, Josep Campos, assegura que el festival es tracta "d'un dels esdeveniments culturals més importants del poble i arreu de Catalunya" i això els fa estar "molt orgullosos" i col•laborar tot el possible en l’organització. Així doncs, anima a tothom a visitar un festival genuí que convida a posar punt final a la temporada de vacances i donar pas al nou curs.