Marc Coma segueix lider després d'un tram “molt complicat” de boira

Aquest dimecres els pilots assoliran el 'sostre' del Dakar, a gairebé 5.000 metres d'alçada

Redacció
13 de gener del 2015
Actualitzat el 14 de gener a la 13:39h
El pilot d'Avià, Marc Coma, en la quarta etapa del Dakar
El pilot d'Avià, Marc Coma, en la quarta etapa del Dakar | AMV

El pilot d'Avià, Marc Coma, al Dakar Foto: AMV


La novena etapa del Dakar, de 539 quilòmetres, ha estat una de les més dures pel pilot d'Avià, Marc Coma, que ha defensat el seu lideratge a la classificació general, tot i que ha quedat tercer a l'etapa d'aquest dimarts. El berguedà, però, es manté el principal guanyador del ral·li, amb cinc minuts i 28 segons d'avantatge respecte del segon classificat, Paulo Gonçalves. 

Coma ha reprès la cursa en novena posició i, malgrat patir lleus problemes de navegació al principi de l'especial a causa de la boira a la zona de les dunes, ha pogut recuperar distàncies a mesura que avançava l'etapa per, finalment, acabar tercer a la meta. “Ha estat una jornada molt complicada”, ha afirmat, ja que hi havia molta boira i això li ha fet cometre un “petit error de navegació”. No obstant, ha declarat que està “content”, ja que “un dia més, tot ha sortit bé”. 

L'etapa d'aquest dimecres recorrerà els 891 quilòmetres -371 de cronometrats- que separen Calama de Salta, a l'Argentina. La desena etapa especial començarà a Salinas Grandes i serà la segona marató del 2015, un tram ràpid de final molt tècnic a 4.000 metres d'alçada. En aquest punt, els pilots assoliran el 'sostre' del Dakar a el Paso del Acay, a gairebé 5.000 metres, el que es pot considerar la carrera més altra del món.