ERC de Berga dirà «no» als pressupostos pel «retard» i la «poca cultura del pacte»

El grup municipal lamenta que es tracta d'uns pressupostos "poc transparents i amb manca de dades"

Redacció
28 d'agost del 2018
Actualitzat a les 16:14h
Roda de premsa d'ERC a Berga.
Roda de premsa d'ERC a Berga. | ERC Berga
El grup municipal d'ERC votarà "no" als pressupostos de l'Ajuntament de Berga, després que així s'hagi decidit en executiva local ampliada aquest dilluns i pel "retard" i la "poca cultura del pacte" de l'equip de govern que els impulsa. Així ho ha exposat el regidor Jordi Pujals aquest dimarts en una roda de premsa, on ha lamentat que, a hores d'ara, ja sigui impossible consensuar els números. "Anem amb molt retard", ha assegurat, tot recordant que es porten al ple vuit mesos després de començar l'any. 

En la roda de premsa, ERC ha afirmat que a aquestes alçades s'hauria d'estar discutint i treballant el pressupost de l'any 2019 i que, a més, aquests números són uns pressupostos de la CUP i no uns pressupostos de ciutat, ja que "no busquen el consens per fer unes propostes representatives". En aquest punt, consideren que els números presentats per l'equip de govern demostren una "falta de diàleg" i "poca cultura del pacte", mentre que Esquerra sempre ha tingut la mà estesa i no ha posat "pals a les rodes en el funcionament del dia a dia". 

A més, ha continuat Pujals, es tracta d'uns pressupostos "poc transparents i amb manca de dades", ja que els grups municipals no disposen de la totalitat de la informació. "Hi falten propostes de ciutat, ho diem des del principi de la legislatura", ha precisat. 

ERC, doncs, ha recordat Pujals, dirà "no" als números presentats per l'equip de govern, però ho farà des de la tranquil·litat: "El nostre vot és negatiu, però és un no tranquil. Estem disposats a parlar i a arribar a un acord per la ciutat. Per a nosaltres no serà". En aquest sentit, la portaveu del grup municipal, Ermínia Altarriba, ha afegit que aquests pressupostos seran "un pur tràmit" ja que, si no s'aproven, no passarà res, ja que es continuaran prorrogant. 
 

Proposta ERC pressupostos by naciodigital on Scribd

Arxivat a