El Consell beca amb 500 euros una berguedana per participar en un camp de treball internacional

"He conegut gent de tot el món i he millorat l'anglès", explica Anna López

Redacció
27 d'agost del 2018
Actualitzat a les 18:47h
Camp de treball internacional.
Camp de treball internacional. | CCBerguedà
Anna López és la berguedana que, enguany, ha participat al programa "Estiu d'idiomes" que bonifica el Consell Comarcal del Berguedà. D'aquesta manera, la jove ha pogut gaudir d'un ajut de 500 euros per participar en un curs d'anglès a l'Escola Oficial d'Idiomes i, posteriorment, fer una estada en un camp de treball organitzat per Servei Civil Internacional, on ha conviscut durant 12 dies amb 15 nois i noies d'11 nacionalitats, entre les quals Hong Kong, Turquia o Rússia.

La quinzena de nois i noies va dormir i menjar en una escola de primària de Vila Nova de Famalicão i va treballar en el projecte Circ i inclusió de l'Instituto Nacional de Artes do Circo. El projecte consisteix a treballar tècniques de circ com un instrument útil d'inclusió social per a persones amb discapacitat. Durant alguns dies, el grup de nois i noies també va participar com a voluntaris al festival de circ Vaudeville Rendez-vous, a Braga, Guimaraes i Vila Nova de Farmalicao.

"No dubtaria en recomanar l'experiència en un camp de treball internacional. He conegut gent de tot el món i he millorat l'anglès", ha assegurat després del curs. Els objectius del programa "Estiu d'Idiomes", explica el Consell, són enfortir les competències efectives dels joves berguedans en idiomes a través de la immersió lingüística, garantir la continuïtat de l'ús de la llengua estudiada, potenciar la participació en projectes socials a l'estranger i obrir les portes dels joves berguedans al món. La voluntat del Consell Comarcal de cara a l'estiu del 2019 és millorar les aportacions econòmiques i ampliar els terminis perquè el màxim de joves puguis aprofitar aquest recurs.