L'ANC estudia convocar una aturada de país pel primer aniversari de l'1-O

La presienta de l'entitat, Elisenda Paluzie, assenyala que és una idea "embrionària" i que cal tractar-la amb sindicats i altres entitats sobiranistes

Redacció
27 d'agost del 2018
Actualitzat a la 13:44h
L'AP-7, tallada el 8 de novembre durant la vaga general
L'AP-7, tallada el 8 de novembre durant la vaga general | Josep Maria Montaner
L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) està sospesant convocar una aturada de país a Catalunya per commemorar el primer aniversari del referèndum de l'1-O, segons ha apuntat la presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie, en una entrevista a RAC1. Aquesta aturada, que podria ser "d'unes hores", es troba encara en una fase "molt embrionària" i ha de ser tractada amb els sindicats i altres entitats sobiranistes.

Paluzie, al mateix temps, ha destacat que els actes de l'aniversari de l'1-O variaran a cada territori, en la mesura que el referèndum va ser una tasca col·lectiva. "Serà la col·lectivitat que va defensar el referèndum qui decidirà de quina manera el commemora", ha recalcat.

En aquest sentit, ha posat l'exemple de pobles de Girona "que van ser molt atacats per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil", com és el cas d'Aiguaviva i Sant Julià de Ramis, on es farà una cadena humana. Ll'ANC obrirà una pàgina web on es recolliran tots els actes que se celebraran a Catalunya.