Gironella premiarà amb descomptes els ciutadans que més reciclin

Les persones que acudeixin a la deixalleria més de tres vegades rebran bonificacions en el rebut municipal de les escombraries

Redacció
14 de gener del 2015
Actualitzat a les 18:07h
Deixalleria mòbil
Deixalleria mòbil | ACN

A Gironella, els ciutadans que facin servir la deixalleria mòbil de tres a sis vegades l'any, obtindran una bonificació del 6% en el rebut de les escombraries del 2016. Les que ho facin de set a deu vegades, tindran un incentiu del 8%, i les que superin les 11 vegades, tindran un 10% de descompte. Aquestes són les noves bonificacions que ha aprovat l'Ajuntament de Gironella i que es començaran a implementar a partir d'aquest dijous 15 de gener a la vila, per tal de motivar el reciclatge i augmentar l'ús de la deixalleria mòbil

Fins el moment, el municipi tenia unes bonificacions del 3, el 5 i el 8%, unes xifres que s'han decidit incrementar per reduir el residus del municipi i fomentar-ne la recollida selectiva. Aquesta decisió forma part de la campanya Recicla't per aquest 2015, que suposa un augment de la pràctica del reciclatge a Gironella i que el consistori valora “molt positivament”. 

Segons el regidor de Sostenibilitat, Alfons Ballús, la campanya “augmenta la fidelització dels usuaris” gràcies als descomptes en els rebuts municipals. A més, l'ús del servei es controlarà a través d'uns carnets que es podran recollir a l'Ajuntament. Aquest any, per altra banda, la deixalleria mòbil passarà a fer parada al municipi cada més, en comptes de cada dos mesos, un fet que ajudarà a continuar reduint els residus i generant civisme per part dels ciutadans. 

Pel que fa al 2014, unes 160 persones es van beneficiar dels diferents percentatges de descompte en el rebut municipal d'escombraries. Unes xifres que consoliden el programa i que s'esperen superar aquest 2015.
Arxivat a