El Consell millora la xarxa de camins rurals i veïnals del Berguedà amb 290.000 euros

Els camins arranjats van ser els que els ajuntaments interessats van introduir al programa d'arranjament anual de camins locals

Redacció
24 d'agost del 2018
Actualitzat a les 11:53h
El conseller Francesc-Xavier Francàs.
El conseller Francesc-Xavier Francàs. | Consell Comarcal
El Consell Comarcal del Berguedà ha millorat la xarxa de camins rurals i veïnals amb una inversió de 290.000 euros, en una operació subvencionada per la Direcció General de Polítiques de Muntanya. En el marc d'aquesta s'han pogut millorar 12 camins i, per altra banda i sota una inversió de 47.000 euros, s'han arranjat sis quilòmetres més de carretera entre la Nou de Berguedà i Vilada.

Els camins arranjats van ser els que els ajuntaments interessats van introduir al programa d'arranjament anual de camins locals i, segons ha indicat el Consell, aquest se seguirà fent de cara a l'any vinent. Concretament, es tracta de l'arranjament de la carretera de Castell de l'Areny, del camí de casa Gomira de Montmajor, del camí de la zona industrial al pla del Forn a la Pobla de Lillet, del camí de Cal Coix del barri de la Creu d'Avià, tot i que també s'ha fet un repàs dels camins de Puig-reig, Montclar, Casserres i Viver i Serrateix, i la reparació de flonjalls al camí de cases rurals de l'Espunyola.

També s'han netejat les arquetes i s'ha fet una modificació d'embornals de la carretera de Paller, a Bagà, s'ha construït un pas al torrent del Jou de Vallcebre, s'ha pintat la mitjana de la carretera de Montclar a Montmajor, s'han reparat els flonjalls a la carretera de Fonollet, s'ha fet un repàs del camí el Prat al Porxo i a la fàbrica Alditex de Vilada, i s'ha reparat l'asfalt del camí de Vilaformiu de Berga.