immigració

El Consell Comarcal visita Suècia per millorar les polítiques d'acollida de refugiats al Berguedà

El Berguedà acull, des de fa més d'un any, persones refugiades provinents de diferents països

per Redacció , 23 d'agost de 2018 a les 14:14 |
Visita a Suècia del Consell Comarcal del Berguedà. | CCBerguedà
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell Comarcal del Berguedà ha viatjat fins a Suècia per conèixer les seves polítiques d'acollida de persones immigrades i refugiades, considerades pioneres per l'excel·lència en la inserció laboral com a principal focus d'actuació del país. La delegació del Consell ha estat formada pel seu president, David Font; el conseller de l'àrea d'atenció a les persones Josep Lara; el gerent del Consell, Eduard Barcons, la tècnica de polítiques migratòries, Marta Subirana, i la directora de programes de l'ADBerguedà, Rosa Pujols, que han visitat les ciutats de Götene i Estocolm.

El Berguedà acull, des de fa més d'un any, persones refugiades provinents de diferents països. Amb la voluntat de garantir una millor acollida i oportunitats per aquestes persones, el Consell vol focalitzar accions a través de la mentoria, així com també aprendre del model suec en integració laboral, molt més avançat que la situació catalana i espanyola, han apuntat. Aquesta visita és una acció més del projecte Terra que el Consell ha dissenyat i impulsa amb diferents accions, com el mateix projecte Som veïns que es va presentar setmanes enrere i que, progressivament, ha de tenir més accions focalitzades en les persones immigrades i refugiades. El programa ha estat finançat per la Diputació de Barcelona, concretament per l'àrea de relacions internacionals.

 

Participació