L'ANC del Berguedà es prepara per la Diada: 1.200 places d'autocar i una crida als voluntaris

El cap de tram del Berguedà serà Jaume Duran, i la comarca se situarà al tram 21, entre Balmes i Rambla Catalunya

22 d'agost del 2018
Actualitzat a les 16:40h
Roda de premsa de l'ANC del Berguedà sobre la Diada.
Roda de premsa de l'ANC del Berguedà sobre la Diada. | ANC de Berga
El Berguedà ja fa temps que s'organitza per baixar en massa a la Diada del proper 11 de setembre. Com cada any, l'ANC i Òmnium es posen al capdavant de l'organització, que enguany posarà a disposició unes 1.100 places d'autocar per anar a Barcelona. En total, però, s'espera que siguin molts més, els berguedans que se sumin a aquest acte que vol viure's multitudinari. Aquesta és una de les dades que l'ANC de Berga ha aportat a la roda de premsa que s'ha fet aquest dimecres per informar sobre l'organització.

El cap de tram del Berguedà serà Jaume Duran, i la comarca se situarà al tram 21, entre Balmes i Rambla Catalunya. Segons han indicat, es recomana ser-hi abans de les 16.00 hores, ja que es preveuen problemes d'accessos. De la mateixa manera, també es demana -en la mesura del possible- arribar a Barcelona amb transport públic, ja que els aparcaments durant aquell dia poden veure's col·lapsats. Com és habitual, el tram del Berguedà comptarà amb diverses actuacions encara per determinar, han indicat, i poc abans de les 17.14 es demanarà silenci i s'engegarà un coet.

A partir d'aleshores, una onada sonora anirà avançant al llarg dels 38 trams en què es dividirà la Diagonal, de Plaça Reial a les Glòries. L'objectiu: reivindicar que es faci efectiu el mandat de l'1-O. El missatge d'aquesta onada sonora no estarà preestablert. No hi haurà lones ni missatges dirigits, sinó que tothom podrà interpretar-ho com vulgui. El record del referèndum de l'1 d'octubre, però, hi serà molt present -ja sigui en el color de les samarretes o bé en el missatge-, i l'objectiu, segons l'ANC de Berga, serà "demostrar que la gent no afluixa" i demanar que s'avanci cap a l'objectiu de la independència que ja es va votar fa un any.
 

Manifestació independentista a Barcelona Foto: Adrià Costa


L'onada sonora es farà amb allò que porti cadascú, ja siguin tambors, xiulets o cassoles. Quan aquesta arribi al tram que toca, els voluntaris aixecaran banderoles per indicar que aquesta està venint i que s'ha de començar a fer notar el soroll. "Volem representar la força de la gent que va d'un cantó a l'altre i també que no ens faran callar", explica a NacióBerguedà Miquel Sabata.

Samarretes i bitllets de bus

Les diferents ANC del Berguedà ja han posat a la venda els bitllets de busos, així com les samarretes, que es poden trobar a les parades que setmanalment s'organitzen en diversos punts de la comarca, per exemple el mercat dels dissabtes de Berga o de les 10.00 a les 14.00 i de les 16.00 a les 20.00 al local del Cine Catalunya de Berga, de dilluns a divendres. Per altra banda, les inscripcions a la manifestació es poden fer a la web de la Diada o a través del telèfon 93 655 98 57.

De moment, ja s'han venut 900 samarretes i 337 bitllets de bus.

Voluntaris del Berguedà

Com cada any, l'ANC del Berguedà també ha demanat la col·laboració de la ciutadania per ajudar en l'organització de la Diada. En aquest punt, han assegurat que ja es compta amb una desena de persones externes a l'ANC, però que encara en faltarien unes 40. "Hem d'insistir en el fet que necessitem voluntaris per gestionar la gent i les activitats", relata Sabata. Per això, s'ha creat un correu perquè la gent s'hi pugui inscriure o demanar informació que és [email protected].