El «Paral·lel Festival» es trasllada al Jou amb una promoció especial pels berguedans

El festival de música electrònica augmenta el pressupost fins als 110.000 euros

21 d'agost del 2018
Actualitzat a les 17:49h
Presentació del Paral·lel Festival al Berguedà.
Presentació del Paral·lel Festival al Berguedà. | Joan Horrit
El Paral·lel Festival ja és una cita musical establerta al Berguedà. Des del 2016 ha portat a les muntanyes de la comarca milers d'amants de la música electrònica i, en el panorama musical, alguns dels grups més destacats d'Europa. Enguany, però, el festival evoluciona en diversos aspectes i canvia la localització. Concretaent, es trasllada a l'hotel el Jou, a Guardiola de Berguedà. Aquesta és una de les principals novetats d'aquest esdeveniment musical, un dels més importants que acull la comarca durant els mesos d'estiu, i que es desenvolupa en plena natura, amb el respecte com a principal bandera, segons han volgut destacar els organitzador. Aquestes són les principals novetats.

1. Una taxa verda

Seguint la dinàmica de respecte del festival, enguany s'ha incorporat una taxa verda per a tots els vehicles privats que es traslladin a l'emplaçament on se celebra. Aquests hauran de pagar cinc euros, que aniran destinats íntegrament als cossos forestals de les ADF del Berguedà. Paral·lelament, l'organització posarà a disposició sis autobusos que traslladaran un total de 300 persones fins al festival.

2. Venda d'entrades limitades

En pro de la comoditat dels assistents, el festival ha limitat les entrades a 999 persones. A falta de deu dies, ja es comptabilitzen més de 850, confirmen els organitzadors, un nombre que també comprèn premsa, voluntaris i treballadors. "Estem convençuts que el concepte de festival petit, allunyat del quant més millor, defensant la qualitat i fora de la ciutat, és un concepte de futur", han destacat els organitzadors. Per altra banda, el 60% de les entrades s'han venut a l'estranger. 

3. 14 artistes internacionals

El festival comptarà amb un total de 14 artistes internacionals que actuaran durant més de 35 hores de música. Els horaris seran divendres de les 18.00 a les 3.00, dissabte de les 12.00 a les 5.00 i diumenge de les 12.00 a les 20.00 hores.

4. Vincle amb el Berguedà

Més enllà de l'emplaçament, el festival desenvolupa la campanya "Jo sóc del Berguedà", que aporta una promoció per les persones que siguin de la comarca, amb un descompte de 20 euros, respecte del preu de compra original de l'entrada general. A més, el 60% dels treballadors contractats són del Berguedà, gràcies a l'oferta pública que s'ha portat a terme amb l'Agència de Desenvolupament del Berguedà. 

5. Pressupost

El pressupost aproximat d'aquesta edicio és de 110.000 euros, segons han indicat els organitzadors. Es tracta de 16.000 euros més que en la primera edició.


Consulta aquí el programa complet del Paral·lel Festival 2018.