«Ha suposat un canvi d'hàbits i de moviment al poble »: l'ascensor de Gironella fa tres anys

David Font assegura que l'ascensor ha generat una major autonomia per a moltes persones

21 d'agost del 2018
Actualitzat a les 17:14h
Ascensor de Gironella
Ascensor de Gironella | AjGironella.
L'ascensor de Gironella celebra aquest dimarts tres anys des que es va posar en funcionament. Ho ha explicat l'alcalde de la vila, David Font, a NacióBerguedà, on també s'ha congratulat del bon funcionament d'aquesta instal·lació que, tal com ha recordat, ha suposat "un canvi d'hàbits i un major increment de moviment al nucli històric". Segons Font, l'Ajuntament de Gironella fa una valoració "molt positiva" d'aquest equipament municipal, ja que ha motivat la dinamització de les dues parts del poble i, per altra banda, ha suposat "descobrir una part del passeig" de Cal Metre que abans no s'utilitzava. 

"És una nova mirada al riu Llobregat i una millora important per la gent que viu al nucli històric", ha assegurat. A més, Font també ha volgut recordar que l'ascensor ha facilitat l'autonomia de moltes persones grans que, fins que no es va inaugurar, sempre depenien a l'hora de moure's pel poble. Malgrat que ha reconegut que va tenir un "inici accidentat" i que es va haver de trobar "la solució al problema que hi havia", també ha recordat que durant els últims dos anys ha tingut un funcionament òptim i sense incidents. 

L'ascensor de Gironella, obra de Carles Enrich, va ser inaugurat l'estiu de fa tres anys amb l'objectiu de connectar el barri antic de la vila. La seva construcció responia a la voluntat de millorar l'accessibilitat i la mobilitat de les persones entre els dos eixos del municipi, que separa el riu Llobregat. Es tracta d'una infraestructura que salva una distància de 20 metres, amb un cost de 114.500 euros, dels quals un 92% han estat finançats per la Diputació de Barcelona i el Departament d'Agricultura de la Generalitat. Per altra banda, també s'ha volgut integrar totalment a l'entorn, ja que es troba davant de la muralla, que és un bé cultural d'interès nacional.
Arxivat a