Gironella rep el mapa de patrimoni amb 205 elements catalogats

El regidor Lluís Vall destaca que el mapa permetrà fer un pla de millores dels elements patrimonials

Redacció
21 d'agost del 2018
Actualitzat a les 14:36h
L'Ajuntament de Gironella rep el mapa de patrimoni.
L'Ajuntament de Gironella rep el mapa de patrimoni. | AjGironella.
L’Ajuntament de Gironella ha rebut el Mapa de Patrimoni Cultural de Gironella, després de signar el conveni amb la Diputació de Barcelona. Es tracta d'un projecte que es va començar a redactar l’agost del 2017 i que conté dades sobre el patrimoni cultural i natural del municipi, i la seva valoració, permetent així que el consistori estableixi mesures per garantir la seva protecció i conservació, així com planificar-ne la rendibilització social. 

Segons ha informat el consistori de Gironella, el mapa consta de 205 elements del patrimoni cultural i natural, dels quals el 64% corresponen a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil), un 18% és moble (col·leccions, objectes i elements urbans), un 4% documental (fons documentals i d’imatges), un 12% immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals) i un 2% natural (zones d’interès natural i espècimens botànics singulars).

Segons ha afirmat el regidor de patrimoni, Lluís Vall, el mapa mostra una radiografia del patrimoni històric del municipi, amb estudis i informes exhaustius que permetran fer un pla de millores dels elements patrimonials. A més, destaca que el projecte "és molt positiu ja que permet saber l’origen històric dels elements, i ens ajudarà a saber com tractar-los.” El mapa ha estat redactat per Sara Simón, i ha comptat amb la col·laboració de Josep Sánchez, Pere Cascante,  Ramon Soler, Mª Antònia Pujol, Lourdes Lladó, i Albert Rumbó, entre altres i de l’Ajuntament. 
Arxivat a