Berga recorda les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils amb cinc minuts de silenci

La regidora Mònica Garcia, de l'equip de govern de la CUP, ha subjectat un petit cartell on s'hi podia llegir "les seves guerres, les nostres morts" | El Consell Comarcal del Berguedà i Gironella també s'han concentrat en memòria de les morts del 17A i el 18A

17 d'agost del 2018
Actualitzat a la 13:42h
Representants municipals durant els cinc minuts de silenci.
Representants municipals durant els cinc minuts de silenci. | Pilar Màrquez Ambròs
Un acte sobri, amb cinc minuts d'escrupolós silenci i sense parlaments ha servit aquest matí a Berga per homenatjar les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils. L'estelada del balcó de l'ajuntament onejava a mig pal quan el rellotge de l'església de Santa Eulàlia ha marcat les dotze. Una trentena de persones s'han reunit a la plaça per recordar les persones que van morir ara fa un any a la Rambla i a la localitat tarragonina de Cambrils. 
Han assistit a la convocatòria diversos representants de les forces polítiques del consistori berguedà. Els regidors Mònica Garcia i Francesc Ribera 'Titot' de l'equip de govern de la CUP, Ramon Minoves, Maria Antònia Ortega i Antoni Biarnés del PDECat, i Jordi Pujals i Ermínia Altarriba d'ERC. Darrere d'ells diferents treballadors de l'ajuntament i un responsable del cos de la Policia Local. Els cinc minuts han estat d'absolut silenci, només trencat pel pas d'algun cotxe per la plaça o el so de l'obturador de les càmeres fotogràfiques dels mitjans. La regidora Mònica Garcia ha subjectat un petit cartell amb l'escrit: "les seves guerres, les nostres morts", d'entitats de l'esquerra independentista. Acabat el temps, a la plaça de Sant Pere hi ha hagut una forta ovació. 
 

Una trentena de persones s'han reunit davant l'ajuntament. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


L'Ajuntament de Berga, com altres municipis catalans, s'ha afegit així a la proposta de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) per commemorar aquest divendres el primer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils succeïts el 17 i el 18 d'agost de l'any passat. 

Gironella també guarda silenci per les morts del 17A i el 18A

A Gironella també s'ha recordat les víctimes dels atemptats. La convocatòria ha estat a dos quarts d'1 de la tarda. De la mateixa manera i a la mateixa hora, els treballadors del Consell Comarcal del Berguedà s'han reunit davant de les oficines de l'ens per guardar cinc minuts de silenci. 
 
Arxivat a