Una forta tempesta elèctrica cau al Berguedà de matinada

El Meteocat ha registrat 28 llamps que han arribat a tocar a terra entre les 12 de la nit i un quart i mig d'1 de la matinada | El fort aiguat de la tarda va fer tallar la carretera de Solsona al seu pas per la Valldan

Redacció
17 d'agost del 2018
Actualitzat a la 13:25h
Imatge d'una tempesta elèctrica.
Imatge d'una tempesta elèctrica. | Lluís Padrós
Les últimes hores han estat molt plujoses al Berguedà. La comarca ha estat aquest divendres a la nit un dels punts de Catalunya on l'aigua ha descarregat amb més força, acompanyada de matinada d'una considerable quantitat de llamps i trons. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), 28 llamps han arribat a tocar a terra al Berguedà entre les 12 de la mitjanit i un quart i mig d'una, en tan sols 20 minuts. En aquest període de temps, el Meteocat, també ha registrat 61 llamps de núvol a núvol. 

L'aiguat ha deixat 73,3 litres per metre quadrat a Berga entre ahir al vespre i aquesta matinada, 50 litres per metre quadrat al Santuari de Queralt i 42,7 litres per metre quadrat a l'estació meteorològica del Clot del Moro, a Castellar de n'Hug.
  
A més, la forta tempesta d'aigua que va caure a última hora de la tarda d'ahir, als voltants de dos quarts de 8, va embussar els col·lectors de la carretera de Solsona, obligant a tallar el trànsit a la Valldan, en els dos sentits de la marxa. Malgrat que va haver-hi veïns que van arribar a sortir al carrer amb estris per desembussar el col·lector, la situació va normalitzar-se ràpidament, i al voltant de les 9 del vespre ja es podia circular per aquesta via de la ciutat de Berga. 

Segons fonts dels Bombers consultades, malgrat la tempesta, el cos no ha hagut de fer cap servei a la comarca en relació amb l'aigua durant les últimes hores.
 

Estat de la carretera de Solsona ahir, durant la pluja. Foto: Montserrat Clotet Garcia/Cedida

Arxivat a