LA FOTO Un grup de més de 50 cigonyes fa parada a Avià durant la tempesta

Veïns d'Avià s'han adonat que hi eren i han pogut fotografiar-les just en el moment en què descansaven a la part alta de dos edificis

Redacció
16 d'agost del 2018
Actualitzat a les 21:33h

Un nombrós grup de cigonyes ha fet parada a Avià. Foto: M Teresa Arinyo


Un grup de més de 50 cigonyes ha fet parada a Avià aquesta tarda mentre una forta tempesta descarregava sobre la comarca. Veïns d'Avià s'han adonat que hi eren i han pogut fotografiar-les just en el moment en què descansaven a la part alta de dos edificis. 

Són exemplars de cigonya blanca, ciconia ciconia, i probablement provenen del nord d'Europa. Cada any creuen Catalunya, i acostumen a dormir als terrats o en arbres, i a primera hora del matí pasturen i mengen herba dels prats. 

La cigonya blanca és un ocell migratori de grans distàncies. A l'Àfrica hiverna des de la zona subsahariana fins al sud, i fins i tot en el subcontinent indi i zones de la península aràbiga. En migrar entre Europa i Àfrica evita creuar el mar mediterrani, de manera que fa un desviament pel mediterrani oriental fins a orient, o per l'Estret de Gibraltar fins a occident, pel fet que les columnes tèrmiques que necessita no es formen sobre l'aigua.