Marc Coma és el nou líder del Dakar

El d'Avià es col·loca a més de nou minuts de diferència del segon classificat

Redacció
13 de gener del 2015
Actualitzat a les 10:38h
El pilot d'Avià, Marc Coma, sota la pluja del Dakar
El pilot d'Avià, Marc Coma, sota la pluja del Dakar | AMV

El pilot d'Avià, Marc Coma, sota la pluja del Dakar Foto: AMV


El pilot d'Avià, Marc Coma, ha finalitzat la novena etapa del ral·li Dakar amb una gran remuntada que l'ha col·locat primer a la classificació general. Això, sumat als problemes mecànics que ha tingut el fins llavors líder, el pilot de Torreblanca, Joan Barreda, ha fet que el berguedà enfilés fins al liderat, a més de nou minuts de diferència del segon classificat, Paulo Gonçalves. 

Aquesta jornada de 805 quilòmetres -la segona part de l'etapa marató-, ha començat a Uyuni, a 3.800 metres d'altitud i amb temperatures molt baixes. De fet, la sortida s'ha retardat per les fortes pluges que han caigut sobre el Salar d'Uyuni. En aquest punt, el d'Avià ha conduït amb tot control la seva moto, fent front a la combinació d'aigua i sal que bloquejava el radiador del motor, i ha realitzat em tram cronometrat amb tres hores, tres minuts i 56 segons. 

“Hem estat al límit”, ha començat explicant Coma. Segons ha remarcat, les males condicions meteorològiques i la combinació d'aigua i sal han fet que el motor de la moto tingués problemes de sobreescalfament, un fet que ha pogut solucionar gràcies a l'ajuda de Jordi Viladoms i Ruben Faria. El d'Avià els ha agraït molt l'ajuda: “Això demostra el tipus de persones que són, a més de ser uns grans pilots”. En conclusió, Coma ha considerat que ha estat “realment dur”, sobretot pel fet d'haver d'estar pendent tota l'estona de la moto i la seva mecànica. 

Els pilots comencen aquest dimarts el camí de tornada cap a Buenos Aires, on el proper 17 de gener finalitzarà el ral·li. Davant seu, però, els esperen 539 quilòmetres -451 dels quals cronometrats- en una de les etapes especials més llargues de la carrera.